Încercând să își suplimenteze furnizorii de ecrane pentru a se asigura că cererea de ecrane OLED pentru gama 2018 de iPhone va fi satisfăcută, Apple poartă în prezent discuții cu grupul IT chinezesc BOE.

Bloomberg ne informează că Apple testează de câteva luni ecrane OLED produse de BOE, dar că nu știe încă dacă să semneze un contract cu această companie. BOE este unul dintre cei mai mari producători de ecrane din China, investind recent nu mai puțin de 14,5 miliarde de dolari în ridicarea a două fabrici de ecrane AMOLED. Prima dintre acestea va fi deschisă în vară, iar cea de-a doua se va deschide peste doi ani. Atunci când vor funcționa la capacitate maximă, cele două fabrici vor putea produce 1,6 milioane de m2 de substraturi de sticlă flexibile (suprafețele pe care care stau afișajele) pe lună.

Din păcate, discuțiile dintre Apple și BOE sunt într-un stadiu mult prea incipient pentru ca producătorul chinez să mai poată fi furnizor de ecrane OLED pentru iPhone 8 (singurul model de iPhone din 2017 ce urmează să aibă ecran OLED), dar BOE speră să contribuie cu ecrane măcar pentru gama 2018 de iPhone.

Dacă Apple și BOE vor ajunge la o înțelegere, producătorul chinez va deveni primul furnizor de ecrane OLED al Apple din afara Coreei de Sud și a Japoniei. Și chiar dacă Samsung ar fi fost ales de nevoie producător exclusiv de ecrane OLED pentru gama de iPhone din 2017, în 2018 Apple vrea să își diversifice mult lanțul de furnizori pentru a nu mai avea probleme cu stocurile (să nu uităm totuși că unul dintre motivele pentru care Apple nu va include ecrane OLED în iPhone 7s și iPhone 7s Plus este criza globală de afișaje OLED).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.