Odată cu debutul perioadei de testare a noi versiuni majore de iOS și macOS, compania Apple a modificat setul de caractere folosit de site-ul său web, Apple.com, în San Francisco.

Accesând atât pagina principală a site-ului companiei americane, cât și alte câteva pagini (deocamdată nu chiar toate), utilizatorii vor vedea că setul de caractere San Francisco este folosit în cele mai multe dintre locurile unde sunt afișate texte. Acest font înlocuiește, pe dispozitivele care îl pot citi, setul de caractere Myriad ce a fost folosit în mod surprinzător până în ziua de astăzi.

Site-ul Apple cu vechiul set de caractere Myriad (în stânga) și site-ul Apple cu setul de caractere San Francisco (în dreapta). Sursa imagine: MacRumors.

Aldin și mai citeț, setul de caractere San Francisco a fost introdus de Apple în 2015, odată cu Apple Watch și watchOS, și folosit ulterior pe iPhone, iPad și Mac, începând cu iOS 9, respectiv OS X El Capitan 10.11.

San Francisco reprezintă un set condensat de litere tipografice „grotești” ce este destul de similar setului Helvetica (ce a fost folosit până nu demult atât în iOS, cât și-n macOS). San Francisco a fost conceput de către Apple în special pentru afișajele mici, cum ar fi cel de pe Apple Watch, motiv pentru care are o spațiere ușor mărită între caractere, făcând astfel mai ușor de citit textele. El arată foarte bine pe afișaje de toate dimensiunile și mai ales pe cele Retina, datorită designului „curat”.

San Francisco este primul set de caractere creat de către Apple după mulți ani. În anii ’80 și ’90, compania americană a mai folosit câteva seturi de caractere create de către ea, însă a încetat să mai facă acest lucru pe la începutul anilor ’90.

Setul de caractere San Francisco va fi probabil cât de curând folosit pe toate paginile de pe Apple.com, precum și pe versiunile internaționale ale site-ului, inclusiv pe cele mai fantomatice precum cea din România.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.