Utilizatorii de macOS Sierra ar trebui să evite folosirea aplicației Previzualizare pentru editarea PDF-urilor

0
674

Utilizatorii care au instalat pe Mac versiunea 10.12.2 de macOS sunt sfătuiți să evite folosirea aplicației Previzualizare pentru editarea PDF-urilor până în momentul în care Apple va adresa erorile destul de grave prezente la ora actuală în aceasta.

Recomandarea vine de la jurnalistul Adam Engst, care susține că erorile din actuala versiune de Previzualizare pot duce la coruperea documentelor PDF. Într-un articol publicat pe TidBITS, Engst susține o afirmație mai veche a dezvoltatorului Craig Landrup.

Potrivit lui Craig Landrup, decizia companiei Apple de a rescrie framework-ul PDFKit odată cu macOS 10.12 a stricat funcționalități de bază pe care anumite aplicații asociate cu formatul PDF (inclusiv Previzualizare) se bazau. Printre aceste funcționalități se numără compatibilitatea cu scannerele ScanSnap și Doxie.

Mă doare să spun asta, vorbind din postura de coautor al „Take Control of Preview”, dar trebuie să recomand ca utilizatorii de Sierra să evite folosirea aplicației Previzualizare pentru a edita documente PDF până când Apple va corecta aceste erori. Dacă editarea unui PDF în Previzualizare este inevitabilă, asigurați-vă că lucrați cu o copie a fișierului și păstrați originalul în cazul în care editarea introduce corupție de orice tip.

În ceea ce privește motivul pentru care aceste probleme grave au apărut în populara aplicație preinstalată din macOS (și nu numai), Engst îl citează și aprobă pe dezvoltatorul aplicației DEVONthik, Christian Grunenberg, care caracterizează versiunea rescrisă a PDFKit din Sierra ca fiind o „lucrare în curs”:

Apple vrea să folosească o fundație comună pentru iOS și macOS. Cu toate acestea, a lansat-o prea devreme și pentru prima dată (cel puțin din câte știu eu) Apple a scos câteva caracteristici fără să-i pese de compatibilitate. Și pentru a face lucrurile și mai rele, multe dintre vechile caracteristici sunt acum stricate sau nu sunt implementate deloc, ceea ce înseamnă că noi trebuie să adăugăm o grămadă de metode de rezolvare sau să implementăm chestii de capul nostru. (…)

10.12.2 introduce noi probleme (se pare că Apple dorește să rezolve acum compatibilitatea stricată) și desigur că nu rezolvă aproape nimic din celelalte erori. Nu este doar DEVONthink – multe alte aplicații (precum EndNote, Skim, Bookends și EagleFiler) sunt de asemenea afectate.

Apple a mai practicat eliminarea de funcționalități din aplicații pentru Mac astfel încât să le conformeze cu versiunile pentru iOS, dar a fost nevoită să le introducă ulterior din cauza numărului mare de utilizatori nemulțumiți. Probabil că același lucru se va întâmpla și acum cu aplicația Previzualizare, întrucât mulți dintre posesorii de Mac o folosesc pentru editarea și completarea PDF-urilor. Până la rezolvarea problemelor însă utilizatorii de Mac pot apela la aplicații care nu au aceste probleme, o soluție fiind Adobe Acrobat DC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.