AirBar transformă ecranul MacBook Air într-unul tactil

0
605

După ce au lansat o variantă pentru PC-uri, Neonode au introdus la CES 2017 adaptorul USB „AirBar” într-o variantă compatibilă cu MacBook Air de 13 inchi. Mulțumită noului accesoriu, utilizatorii acestui model de MacBook se vor putea bucura de un „ecran tactil” pe laptopurile lor.

AirBar este o bandă atașabilă magnetic care se conectează la MacBook Air prin intermediul unui cablu USB-A, permițându-le utilizatorilor mai apoi să interacționeze cu laptopurile lor prin intermediul unor atingeri și gesturi similare celor făcute deja pe trackpad sau chiar notebook-urile cu ecrane tactile.

Pentru a folosi AirBar, utilizatorii nu trebuie să descarce sau instaleze software suplimentar întrucât producătorul susține că accesoriul se va „activa instantaneu” imediat ce este conectat la MacBook. Folosind tehnologia patentată a companiei Neonode, „zForce AIR”, AirBar emite o mulțime de lumini invizibile peste ecranul MacBook Air, acestea fiind capabile să determine atingerile și mișcările degetelor, mănușilor și chiar pe cele ale pensulelor. Astfel, utilizatorii MacBook pot să atingă, deruleze, gliseze sau să „ciupească” pentru zoom ca și cum ar avea în față un iPad și nu un laptop pe care Apple nu intenționează prea curând să introducă un ecran tactil.

“We believe the community of devoted MacBook Air users will welcome this new product, as AirBar for MacBook Air will surely enhance the user-experience of an already great product. Our goal for AirBar continues to be expanding its application to more devices, across even more markets.” – Remo Behdasht, vicepreședinte executiv Neonode.

Din păcate pentru utilizatorii care nu au un MacBook Air de 13 inchi, Neonode nu are o soluție în momentul de față din cauză că AirBar are nevoie de 1,7cm spațiu sub ecran pentru a funcționa, precum și de un conector USB-A, aceste două cerințe fiind îndeplinite numai de cel mai mare model de MacBook Air.

AirBar pentru MacBook Air va veni doar în aluminiu șlefuit și va costa 99$ la lansarea din luna martie. Această versiune este mai scumpă cu 30$ decât cea pentru PC-urile cu ecrane de 15,6 inchi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.