Aplicațiile Apple de muzică Logic Pro X pentru Mac și GarageBand pentru iPhone și iPad au primit actualizări importante

0
923

Apple a anunțat miercuri seară lansarea unor actualizări semnificative pentru aplicația de creație muzicală, GarageBand, și programul profesional de editare, Logic Pro X, introducând o mulțime de funcționalități importante pentru utilizatori.

GarageBand pentru iPhone, iPad și iPod touch este disponibil, așadar, în versiunea 2.2 și include sintetizatorul creativ Alchemy (pe care Apple l-a introdus pentru prima dată în Logic Pro X în 2015) și un navigator pentru sunete care face mult mai simplu pentru utilizatori să găsească instrumente și diferite alte sunete sau onomatopee.

Alchemy include peste 150 de bucăți de piese create de către Apple dintr-o gamă variată de genuri muzicale, începând cu EDM și Hip-Hop și încheind cu Pop și Rock. Toate aceste bucăți vor putea fi folosite în cadrul creațiilor muzicale. Mai mult decât atât, utilizatorii vor avea în Alchemy un Transform Pad care le va permite să creeze „piese expresive la sintetizator”.

*Sintetizatorul Alchemy este disponibil pentru iPhone 6 (și modelele ulterioare), iPad Pro, iPad Air 2 și iPad mini 4.

Alături de Alchemy, versiunea 2.2 de GarageBand include un instrument de Înregistrare Audio redesenat, care le permite utilizatorilor să adauge efecte vocale în înregistrări cu o singură atingere de ecran, precum și să folosească funcționalități cum ar fi corecție, distorsiune și amânare. De asemenea, pentru utilizatorii profesioniști a fost adăugat un egalizator vizual interactiv și posibilitatea de a folosi efecte plugin Audio Unit pentru sunete „creative și expandabile”.

Logic Pro X pentru Mac a fost, de asemenea, actualizat de către Apple în această seară, iar versiunea 10.3 introduce noutăți precum o interfață reîmprospătată și compatibilitate cu Touch Bar, permițând deci utilizatorilor de MacBook Pro 2016 (modelele cu 4 porturi Thunderbolt) să folosească ecranul tactil pentru a edita melodiile. Pe Touch Bar, Logic Pro X pentru Mac va afișa butoane pentru accesarea rapidă a instrumentelor de navigare și a elementelor de control inteligente. De asemenea, programul va permite folosirea afișajului de deasupra tastaturii MacBook Pro pentru a reda și înregistra instrumente folosind un pian sau drum pad.

Alături de modificările ce țin de interfață și compatibilitatea cu Touch Bar, versiunea 10.3 a aplicației Logic Pro X introduce funcționalitatea „Alternative Piste”, care permite crearea și comutarea diferitor liste de redare din porțiuni sau editări, precum și o Procesare bazată pe selecție, care permite utilizatorilor să aplice pluginuri Logic sau de la terți pe una sau mai multe porțiuni audio.

Logic Pro X este, totodată, grație ultimei actualizări, și mai compatibil cu iOS. Astfel, programul pentru Mac le va permite utilizatorilor să adauge piste noi în sesiunile Logic de pe dispozitivele iPhone sau iPad, atunci când sunt departe de computere. De asemenea, integrarea îmbunătățită înseamnă implementarea unui nou de instrument de partajare care lasă utilizatorii să încarce pe iCloud proiecte Logic compatibile cu GarageBand pe care se va putea lucra ulterior atât de pe iPhone și iPad (în GarageBand), cât și de pe Mac, chiar din aplicația Logic Pro X.

Pentru mixajele profesionale, Logic Pro X devine mai puternic, grație unui motor de însumare pe 64 de biți, celor 192 de buss-uri suplimentare și panoramării cu „adevărat stereo”.

Odată cu actualizările mai sus amintite, Apple a mai lansat tot în această seară și versiunea 10.1.5 de GarageBand pentru Mac și versiunea 1.3.1 de Logic Remote pentru iOS. Prima actualizare, din păcate, nu vine decât cu compatibilitate pentru Logic Remote 1.3.1 și GarageBand pentru iOS versiunea 2.2. Cea de-a doua actualizare – cea adusă Logic Remote – îmbunătățește fiabilitatea conexiunilor Wi-Fi cu Mac și introduce pe iPhone o tastatură cu moduri opționale de scalare.

Actualizarea la versiunea 2.2 a aplicației GarageBand va putea fi realizată din App Store>Actualizări de pe toate dispozitivele iPhone și iPad cu iOS 10.2 sau o versiune ulterioară instalată. În ceea ce privește Logic Pro X, programul pentru Mac va putea fi actualizat la versiunea 10.3 de către toți utilizatorii care au instalat OS X 10.11 pe Mac-urile lor.

*Aplicațiile sunt disponibile gratuit pentru toți cei care au activat un iPhone/iPad sau Mac nou începând cu luna septembrie a anului 2013. Toate actualizările sunt gratuite pentru utilizatorii care dețin deja aplicațiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.