Apple urmează să lanseze în 2017 un iMac cu USB-C și MacBook-uri mai rapide. Iată și alte detalii din „interiorul” diviziei care dezvoltă Mac

0
1358

Apple se pregătește să aducă în 2017 o actualizare relativ modestă gamei de Mac, relatează Bloomberg citând surse care cunosc planurile gigantului american.

Se pare că inginerii companiei americane se pregătesc de finalizarea procesului de dezvoltare a unor modele de iMac noi, cu porturi USB-C (și, probabil, Thunderbolt 3, ca și pe MacBook Pro 2016) și noi plăci grafice de la AMD, precum și a unor modele de MacBook 12 inchi și MacBook Pro ușor îmbunătățite din punctul de vedere al puterii de procesare.

Fanii Mac nu ar trebui totuși să își țină respirația pentru modele complet noi în 2017. Apple pregătește în schimb actualizări modeste: USB-C și o nouă placă video Advanced Micro Devices (AMD) pentru iMac, și mici creșteri a puterii de procesare pentru MacBook 12 inchi și MacBook Pro.

Informațiile prezentate de jurnaliștii americani confirmă spusele analistului KGI Securities, Ming-Chi Kuo, care indica faptul că Apple va lansa în prima jumătate a anului viitor noi modele de iMac. Gama de iMac nu a mai fost actualizată de aproximativ 1 an și trei luni.

Alături de noile iMac și MacBook-uri, inginerii Apple mai lucrează momentan, potrivit Bloomberg, și la o tastatură wireless cu Touch Bar și Touch ID încorporate. Totuși, nu se știe cu certitudine dacă acest nou model de Apple Magic Keyboard va fi lansat întrucât compania americană așteaptă deocamdată să primească feedback cu privire la utilitatea ecranului tactil și a senzorului de amprentă de la posesorii celor mai recente modele de MacBook Pro.

În plus, o sursă citată de agenția americană susține că Apple are în plan mutarea producției de Mac Pro în Asia, acolo unde oamenii sunt mai calificați pentru a produce astfel de produse „ambițioase”. Mac Pro este la ora actuală unul dintre puținele produse Apple care se fabrică în Statele Unite ale Americii, însă acest lucru contează mai puțin pentru utilizatorii care se plâng că el nu a mai fost actualizat de trei ani și este destul de depășit la ora actuală.

După trei ani, Mac Pro este pregătit pentru un upgrade, întrucât cipurile și conectorii săi sunt în spatele produselor concurente. Din cauza dificultăților de la început, inginerii Apple au ridicat posibilitatea de a readuce producția în Asia, acoloi unde este mai ieftin, iar producătorii au abilitățile necesare pentru produse ambițioase, potrivit unei persoane care cunoaște aceste discuții din interior.

În rest, articolul de pe Bloomberg ne mai vorbește despre faptul că Mac are parte de „mult mai puțină atenție decât a avut odată”, acest lucru fiind pus pe seama unei lipse de direcție clară din partea conducerii, plecarea inginerilor-cheie, dificultățile tehnice și o implicare mai slabă a oamenilor principali din echipa de design a Apple, cum ar fi Jony Ive. Dezordinea din echipa Mac a făcut ca toate computerele Apple să fie tratate mai nou „precum iPhone”, compania americană nefiind aparent interesată să îmbunătățească acele caracteristici importante pentru utilizatorii de computere, și introducând tot felul de funcționalități de pe iPhone pe Mac, de care lumea nu prea are nevoie.

În fine, Bloomberg vorbește despre prototipuri de MacBook 12 inchi și MacBook Pro 2016 testate de către Apple. Se pare că gigantul IT ar fi dorit să introducă un MacBook Pro cu baterie mult mai mare, însă din cauză că prototipul ar fi picat la un test-cheie din cauza unei probleme a cărei rezolare ar fi dus la amânarea lansării, s-a ales actualul model în legătură cu care mulți dintre utilizatori de plâng. De asemenea, Apple ar mai fi încercat să introducă o versiune aurie de MacBook Pro, însă culoarea nu arăta bine pe un computer atât de mare, așa că a renunțat la idee, la fel cum a renunțat și la ideea de introduce pe MacBook porturi pentru cablul Lightning de pe iPhone, chiar dacă unele prototipuri aveau așa ceva.

Interesant este că cele prezentate de Bloomberg sunt oarecum confirmate chiar de către șeful Apple. Într-un mesaj trimis angajaților cu câteva ore înainte de apariția acestei știri, Tim Cook, directorul general al companiei americane, a trimis un mesaj angajațiilor prin care îi asigura că Apple rămâne la fel de devotată computerelor Mac și că pregătește lansarea unor „desktopuri grozave”.

Câțiva jurnaliști au pus sub semnul întrebării loialitatea noastră față de  desktopuri. Dacă există breun dubiu prin echipele noastre, permiteți-mi să fiu foarte clare: avem pregătite desktopuri grozave. Nimeni nu ar trebui să se îngrijoreze de asta.

Cook a mai afirmat că desktopurile sunt „foarte strategice” pentru Apple, deoarece ceea ce computerele performante pot oferi este foarte important pentru mulți oameni și „crucial” pentru alții. De asemenea, el a spus că iMac este cel mai bun desktop realizat vreodată de Apple, iar afișajul său 5K este cel mai bun afișaj din lume.

În ceea ce privește computerele și modul în care angajații o pot ajuta pe Apple să înainteze, Cook a afirmat că „rareori poți vedea cu precizie de la bun început unde vrei să ajungi”. De aceea, el consideră că unul dintre punctele forte ale Apple sunt încercările, dând drept exemplu Apple Watch, care a condus la crearea ResearchKit, framework care la rândul său a dus la crearea CareKit. În concluzie, Cook a spus că Apple nu face lucruri pentru a-și recupera investiția, ci pentru că este captivant și ar putea duce undeva.

Așadar, chiar dacă gama de produse Mac trece printr-o perioadă mai dificilă, este foarte bine de știut că Apple nu a abandonat-o și că va continua să îmbunătățească măcar o parte dintre computerele actuale, printre care se numără, desigur, și iMac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.