Apple folosește drone pentru a îmbunătăți datele din aplicația Harti pentru iPhone, iPad și Mac

0
568

Apple își dorește ca aplicația sa de cartografiere din iOS și macOS să ajungă din urmă și chiar să detroneze Hărți Google. Sau cel puțin așa ne explică jurnaliștii Bloomberg apariția în cadrul companiei americane a unei echipe de experți în robotică și colectarea de date.

Citând surse care cunosc planurile companiei americane, cei de la Bloomberg ne informează că această echipă Apple este responsabilă cu strângerea de date de cartografiere. Colectarea datelor se face cu drone, deoarece ele sunt mult mai eficiente decât autoturismele dotate cu sisteme GPS ce au fost folosite de gigantul american până acum. Aceste date sunt mai apoi preluate de ingineri și introduse în sistem pentru a actualiza Hărți în timp real.

Apple vrea să zboare drone pretutindeni pentru a face anumite lucruri cum ar fi examinarea semnelor stradale, urmări schimbările drumurilor și monitoriza dacă anumite zone au intrat în construcție, a afirmat persoana. Datele colectate sunt trimise către echipe Apple care actualizează rapid aplicația Hărți cu informații proaspete pentru utilizatori, a adăugat persoana.

Potrivit documentelor obținute de Bloomberg News, Apple a primit deja un certificat de exonerare de la Administrația Federală de Aviație care îi este necesar pentru a putea zbura drone cu scopuri comerciale. În aprobarea primită de la Administrație se arată că Apple „poate să opereze un aparat de zbor fără pilot pentru a dirija colectarea de date, fotografii și clpuri video”. Legislația în vigoare nu îi va permite companiei Apple să zboare flota de drone peste persoane și clădiri, și o va obliga să folosească piloți licențiați pentru a le pilota. Ținând cont de aceste cerințe, Apple ar fi angajat deja cel puțin un pilot din echipa Amazon Prime Air, acesta alăturându-se echipei Hărți Apple din Seattle.

Alături de îmbunătățirile pe care vrea să le aducă pentru calitatea datelor de cartografiere ale Hărți, se pare că Apple mai dorește să introducă în Hărți și alte câteva caracteristici interesante și îmbunătățiri. Una dintre aceste caracteristici interesante este cea de navigare în interiorul clădirilor și este realizabilă și grație tehnologiilor dobândite de Apple odată cu achiziționarea startupurilor Indoor.io și WifiSLAm. Aceasta îi va ajuta pe clienții gigantului american să se miște mai ușor prin aeroporturi și alte clădiri foarte aglomerate, lăsându-se ghidați de dispozitivele iPhone.

O altă caracteristică interesantă la care lucrează angajații Apple este cea de indicare a benzilor pe care șoferii trebuie să se încadreze în trafic pentru a ajunge la destinație.

Aceste caracteristici noi ar trebui să apară în aplicația Hărți anul viitor, odată cu viitoarele versiuni de iOS și macOS, însă rămâne de văzut dacă ele vor ajunge la stadiul final de dezvoltare până la momentul lansării respectivelor actualizări. Cât despre îmbunătățirile datelor de cartografiere, ei bine acestea ar trebui să se vadă zilnic, săptămânal sau lunar în diferite zone de pe glob (în special în țările mari).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.