Apple a actualizat site-urile web iCloud Beta și iCloud.com cu scopul de a include o nouă aplicație Poze care oferă instrumentele de navigare rapidă disponibile deja în aplicația nativă Poze din macOS Sierra.

Descoperită de către MacMagazine, noua aplicație web Poze iCloud de pe iCloud.com include o bară laterală pentru navigare rapidă, care afișează toate albumele utilizatorilor, făcând astfel la fel de simplă descoperirea colecțiilor de imagini generate automat sau manual precum în cazul Mac.

Până acum, albumele iCloud.com puteau fi găsite într-o filă dedicată accesibilă din zona superioară a ecranului (chiar lângă filele Momente și Partajate). Această modalitate de navigare nu făcea la fel de simplă trecerea de la un album la altul și nici administrarea albumelor.

Acum, în schimb, utilizatorii pot nu doar să comute mult mai rapid între albume, dar au și posibilitatea de a alege mai multe fotografii pe care să le adauge într-unul dintre albumele existente (sau unul nou) și chiar butoane de acțiune în partea dreaptă sus a ferestrei care permit adăugarea, partajarea, descărcarea și eliminarea albumelor. În plus, în interiorul fiecărui album, atunci când o poză este selectată, utilizatorii vor vedea pe ecranul computerelor o vizualizare a imaginilor în miniatură din cadrul acelui album, aceasta ajutând la navigarea rapidă.

În ciuda actualizării interfeței de utilizator, nu vă așteptați ca Poze iCloud să aibă acum cine știe ce caracteristici noi. Deci deocamdată Apple nu a introdus caracteristici disponibile deja în aplicațiile Poze pentru macOS și iOS, cum ar fi Chipuri și Amintiri – și nu se știe dacă și când o va face.

Pentru a încerca noua aplicație Poze pentru iCloud va trebui accesat acest link – este necesară conectarea în contul iCloud și activarea Bibliotecii Foto iCloud de pe unul dintre dispozitivele tale (dacă nu ai făcut-o încă).

Actualizare 21 decembrie, ora: 16:20: Versiunea nouă a aplicației Poze pentru iCloud.com este acum disponibilă pentru toți utilizatorii și are caracteristicile descrise mai sus. Articolul a fost modificat pentru a reflecta introducerea noii aplicații într-o variantă și pentru utilizatori.

- Reclamă -