Amazon Prime Video este disponibil și în România. Aplicația pentru iPhone și iPad a serviciului de filme și seriale poate fi descarcată acum

0
4132

2016 este anul în care două dintre cele mai importante servicii online cu filme și seriale la cerere au debutat în România. Netflix a sosit la noi în țară încă din primele zile ale anului în curs și este urmat astăzi de Amazon Prime Video.

Gigantul Amazon a anunțat miercuri seară că extinde în peste 200 de țări și regiuni disponibilitatea popularului serviciu cu conținut video la cerere pe care îl deține, dezvoltă și operează – Amazon Prime Video.

Lansat pe 7 septembrie 2006 în Statele Unite ale Americii sub denumirea de Amazon Unbox, Amazon Prime Video a ajuns astăzi să le ofere utilizatorilor din aproape toată lumea acces la catalogul impresionant cu filme și seriale/emisiuni licențiate sau proprii. Extinderea le oferă deci și utilizatorilor din România posibilitatea de a urmări, fără DNS, printre altele, conținut original de la Amazon, cum ar fi The Man in The High Castle, Hand of God și The Grand Tour (cunoscutul show TV creat de foștii prezentatori ai emisiunii Top Gear: Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May).

Utilizatorii care doresc să aibă acces nelimitat și nerestricționat la catalogul Amazon Prime Video vor trebui să își creeze (dacă nu au deja) un cont Amazon și să activeze abonamentul Prime. Acesta are o perioadă gratuită de încercare de 7 zile, după care doritorii vor trebui să plătească abonamentul. Primele șase luni ale abonamentului vor avea un preț promoțional de 2,99€ (aproximativ 15 lei) pe lună, după care va trebui plătit prețul întreg de 5,99€ (aproximativ 27 lei) pe lună. Abonamentul poate fi întrerupt oricând, fără costuri suplimentare.

În ceea ce privește catalogul, el poate fi accesat atât online, de pe Mac și PC, cât și din aplicația pentru iPhone și iPad (pe care o poți descărca urmând linkul de mai jos, dacă ai instalat măcar iOS 8.0). Din păcate, nici site-ul web și nici aplicațiile Amazon Prime Video nu au fost traduse în limba română, iar filmele și serialele nu au până în momentul de față traduceri (deși numărul destul de mare de limbi în care există subtitrări ne face să sperăm că în viitorul apropriat vor apărea și primele subtitrări în română).

Mai multe detalii despre Amazon Prime Video pot fi obținute de aici. Tot în acea pagină vei putea selecta butonul Start your free trial pentru a-ți crea un cont Amazon (dacă nu ai deja) – din aplicația pentru iOS este imposibil să creezi un astfel de cont. Reține însă că la crearea contului este necesar să adaugi o metodă de plată validă (deci să introduci informațiile de pe un card atașat unui cont bancar).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.