Apple va restitui toți banii pe care clienții i-au plătit anterior pentru a repara sau înlocui balamalele cu probleme ale anumitor modele de iMac, se arată într-un document de service actualizat trimis de gigantul american angajațiilor și furnizorilor de service autorizați. Aceste reparații i-au costat pe cei mai mulți utilizatori peste 100€, informează MacRumors.

În cadrul documentului de service intern, Apple recunoaște că modelele de iMac cu afișaj de 27 inchi de la sfârșitul anului 2012 și sfârșitul anului 2013 (comercializate în perioada decembrie 2012-iulie 2014) pot avea o problemă cu balamaua ecranului din cauza căreia acesta nu mai poate fi ajustat după bunul plac al utilizatorilor.

Problema a fost raportată până acum de zeci de clienți nemulțumiți ai Apple pe diferite forumuri și rețele de socializare. În general, aceștia raportează că înainte ca balamaua să cedeze se aude o bubuitură sau un sunet puternic de crăpare, apoi ea nu mai este capabilă să țină ecranul iMac în poziția dorită „scăpându-l” în cea mai joasă poziție.

Potrivit unor tehnicieni, problema pe care o întâmpină utilizatorii modelelor de iMac mai sus amintite este cauzată de folosirea de șaibe din plastic în arcul balamalei. Acestea nu sunt, evident, suficient de rezistente încât să suporte greutatea mare a ecranului iMac, așa că cedează după un anumit timp (chiar și „din senin”).

Balama iMac cu șaibe din plastic (Sursa foto: Mac Plus in Singapore)

Aceasta este a doua actualizare a programului Apple de înlocuire a balamalelor iMac după cea din luna septembrie, în care gigantul american a anunțat angajații și partenerii că va extinde cu doi ani disponibilitatea programului, acoperind astfel modelele de iMac de 27 inchi lansate la sfârșitul anilor 2012 și 2013 până la cinci ani de la vânzarea inițială. Mulțumită acestui program, utilizatorii vor beneficia de înlocuirea gratuită a balamalelor modelelor de iMac afectate, indiferent dacă ele mai sunt sau nu acoperite de garanție.

Interesant este faptul că Apple nu a anunțat public acest program, așa cum procedează în cazul altor programe de înlocuire și reparații, pe care le listează pe site-ul său web. Totuși, el este disponibil inclusiv la service-urile autorizate de compania americană din România, iar tehnicienii de acolo ar trebui să știe că trebuie să înlocuiască balamalele gratuit. În cazul în care ai plătit pentru repararea balamalelor și ai un model eligibil de iMac, atunci ar fi indicat să contactezi telefonic compania Apple pentru a iniția procesul de rambursare a banilor cheltuiți de tine.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.