Apple a lansat o versiune actualizată de iOS 10.1.1 pentru iPhone și iPad

0
1075

Compania Apple a publicat miercuri seară o versiune ușor schimbată de iOS 10.1.1. Această nouă actualizare este atât de minoră încât nu a primit nici măcar un număr nou de versiune (comparativ cu iOS 10.1.1, cea mai recentă versiune a sistemului de operare). Ea este însă considerată o actualizare de iOS întrucât are un nou număr de build.

Versiunea de iOS 10.1.1 lansată astăzi de către Apple are numărul de build 14B150, în timp ce versiunea de iOS 10.1.1 lansată de compania americană pe data de 31 octombrie avea numărul de build 14B100. În ciuda introducerii unui nou build de iOS, Apple nu a oferit informații suplimentare cu privire la schimbările pe care le aduce, așa că nu știm momentan care este motivul exact pentru care a fost lansat.

Conform utilizatorilor, noul build de iOS 10.1.1 este disponibil pentru descărcare doar prin intermediul iTunes. Așadar, cea mai nouă versiune de iOS nu va putea fi instalată decât prin intermediul cunoscutei aplicații pentru Mac și PC (atât prin accesarea butonului Căutați o actualizare, cât și prin accesarea butonului Restaurare – doar dacă se dorește restaurarea dispozitivului iPhone sau iPad din backup/la starea de nou). Excepție fac doar acei utilizatori care nu au instalat deja iOS 10.1.1 pe dispozitivele lor (deci aceia care au instalat iOS 10.1 sau o versiune anterioară). Aceștia ar trebui să poată instala noul build nu doar prin intermediul iTunes, ci și prin intermediul sistemului de actualizare software al iOS (dacă iOS 10.1.1 este descărcat deja local, ar fi indicat să îl ștergeți, apoi să îl căutați din nou și să îl descărcați).

Având în vedere faptul că noul build de iOS 10.1.1 nu are un număr nou de versiune și nici nu i se specifică noutățile, utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch care au instalat primul build de iOS 10.1.1 nu au niciun motiv să își conecteze dispzoitivele la iTunes pentru a le actualiza.

Prima versiune de iOS 10.1.1 venea cu o corectură pentru o eroare care făcea ca datele din aplicația Sănătate să nu fie disponibile pentru toți utilizatorii. Această eroare este adresată, desigur, și de noul build.

Fiind o actualizare minoră, iOS 10.1.1 fusese lansat la scurtă distanță de iOS 10.1 – prima actualizare majoră de iOS 10, care aducea, printre o grămadă de îmbunătățiri și corecturi, caracteristica Mod portret pentru utilizatorii de iPhone 7 Plus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.