Cele mai recente date publicate de firma de cercetare a pieței, Strategy Analytics, ne arată că Android a înregistrat, în perioada iunie-septembrie 2016, o creștere a cotei de piață, ajungând la 87,5%. În aceeași perioadă, iOS a înregistrat o scădere a cotei de piață.

Woody Oh, directorul Strategy Analytics, a afirmat următoarele în legătură cu dominanța Android pe piața telefoanelor inteligente:

Dominanța Android pe piața globală a telefoanelor inteligente este incontestabilă în momentul de față. Serviciile săle ieftine și software-ul prietenos cu utilizatorii rămân atractive pentru producătorii de hardware, operatorii și clienții de pretutindeni. Totuși, Google continuă să aibă câteva provocări. Platforma Android este supraaglomerata cu sute de producători dintre care doar câțiva fac profit, iar noile telefoane Google Pixel atacă partenerii Google ce au făcut Android atât de popular în ultimii ani.

Creșterea înregistrată de dispozitivele cu Android în trimestrul trei al anului în curs poate fi atribuită scăderii continue a vânzărilor de telefoane cu Android și Windows Phone – care au ajuns acum să fie irelevante pe piață. Cu toate acestea, nici iOS nu mai reușește să îi pună prea multe bețe în roate, cota de piață a telefoanelor cu sistemul de operare Apple fiind la cel mai mic nivel de la mijlocul anului 2014 încoace.

Potrivit datelor furnizate tot de Strategy Analytics, cota de piață a iOS în T3 2016 a fost de 12,1%, fiind cu 1,5% mai mică decât cota de piață înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut. Acest lucru se datorează vânzărilor slabe de terminale iPhone din China și diferite piețe din Africa, unde dispozitivele ieftine cu Android se descurcă mult mai bine. iOS nu a mai avut o cotă de piață atât de mică din T3 2016, când înregistra, conform Strategy Analytics, 12,2 procente.

Impreună, iOS și Android au o cotă de piață la nivel global de 99,6%, fiind practic singurele două sisteme de operare pentru mobil care au mai rămas pe piață. Windows Phone este aproape mort, iar BlackBerry a anunțat nu demult că încetează să mai dezvolte telefoane inteligente.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.