Săptămâna aceasta un utilizator Reddit cu numele Foxconninsider a publicat de pe contul său o postare despre o nouă tastatură inteligentă pe care Apple ar dori să o introducă și în modelele de MacBook și iMac pe care le va introduce în 2018.

Creată de startupul australian Sonder și prezentată pentru prima dată la un eveniment de la Universitatea Tsinghua din Beijing, tastatura are un mic afișaj cu tehnologia e-cerneală sub fiecare tastă, ceea ce îi permite să în mod dinamic tastele în funcție de limba de introducere configurată de utilizator și chiar în funcție de context – afișând, de exemplu, inclusiv caractere emoji.

Impresionată fiind de tehnologia acesteia, Apple ar fi interesată să achiziționeze compania Sonder pentru a introduce în produsele sale viitoare o astfel de tastatură inteligentă. Potrivit Redditorului:

Lucrez în campusul universitar Tsinghua, este ca și MIT-ul chinezesc. Acesta a găzduit un eveniment Foxconn unde am văzut noul design al modulului tastatură MacBook și un model DFT al Apple E-Ink Magic Keyboard din 2018 (DFT înseamnă design pentru testare).

Startupul Sonder face un modul de tastatură, care are un nou mecanism mecanic magnetic și un afișaj e-cerneală iluminat, care permite modificarea scurtăturilor, limbilor, etc. Am văzut-o schimbând câteva programe și limbi (șabloanele englezesc, japonez, taiwanez, etc.).

Directorul Foxconn Innconn a spus că PBO-ul Apple a fost aproape de achiziționarea startupului care este acum înregistrat în Hong Kong pentru o importantă rambursare a investiției pentru Foxconn International Holdings și E Ink Holdings.

Totuși, din cauza faptului că informația inițială venea de la o persoană necunoscută pe o rețea socială unde oricine cu conexiune la internet poate posta orice, precum și din cauza unor semne de întrebare pe care le ridicau afirmațiile respectivului, noi am decis inițial să nu propagăm această informație. Dar se pare că ne-am înșelat. Aparent, Foxconn și Sonder au o dorință ciudată de a confirma că firma din urmă poartă discuții cu Apple cu privire la tehnologia sa pentru tastatură – un lucru care, de regulă nu se prea întâmplă din cauza clauzelor de nedivulgare menite să preîntâmpine astfel de situații. Mai mult decât atât, informația a fost confirmată de o prestigioasă publicație britanică.

The Guardian a venit de curând cu un articol nou în care confirmă afirmațiile Redditorului, bazându-se pe surse proprii. Potrivit lor: „Separat de postarea de pe Reddit, The Guardian poate să confirme că directorul general Apple, Tim Cook, s-a întâlnit cu Serra-Martins [n.r. fondatorul Sonder] miercuri în China”. Șeful Apple a vizitat zilele trecute atât China, cât și Japonia, un lucru care crește posibilitatea ca informațiile jurnaliștilor britanici să fie corecte. Cu toate acestea, și dacă s-ar fi întâlnit, The Guardian nu ne spune cu exactitate dacă Tim Cook a discutat cu șeful Sonder despre o potențială achiziție sau dacă s-au întâlnit doar trecător.

Revenind la ceea ce ne interesează mai mult – anume tehnologia pe care am putea să o vedem pe produsele Apple – potrivit persoanei care a venit cu informația inițială, la evenimentul de prezentare nu li s-a permis să filmeze tastaturile de pe prototipurile de MacBook și iMac, însă ele funcționau într-o manieră similară cu ceea ce vedem în videoclipul de mai jos. Se pare că tastaturile de la eveniment aveau un afișaj e-cerneală pentru fiecare tastă, preum și un panou iluminat.

Tastaturile ale căror prototipuri probabil că sunt testate la ora actuală de Apple și Sonder ar putea să sosească pe toate modelele viitoare de MacBook, precum și pe iMac și Mac Pro, sub forma unor Magic Keyboard noi.

În cele din urmă vom menționa faptul că nimic nu este bătut în cuie și că există șanse destul de mari ca Apple să nu fie interesată de Sonder și tehnologia sa, dar compania din urmă să lanseze în presă astfel de informații pentru a genera interes pentru viitoarea tastatură Sonder Keyboard, care va avea tehnologiile e-cerneală menționate anterior și care poate fi văzută în imaginile din acest articol.

Până la eventuala tastatură nouă cu e-cerneală, Apple va introduce în viitorul foarte apropriat o tastatură modernă odată cu generația 2016 de MacBook. Aceasta va avea, conform informațiilor existente până la această oră, un afișaj OLED în locul tastelor de funcție, care va schimba butoanele dinamic, în funcție de conținut.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.