MacBook Pro generația 2016 a fost prezentat în cadrul evenimentului media de pe 27 octombrie, iar acum foarte multă lume arde de nerăbdare să îl atingă și să îi testeze nopile caracteritici.

Ca de obicei, norocoșii care au pus primii mâna pe noul model de MacBook Pro au fost jurnaliștii invitați la conferința Apple, dar majoritatea nu au ținut doar pentru ei experiența, spunându-și părerile pe site-urile web pe care scriu de obicei sau în videoclipurile de pe YouTube. Și cum până la această oră ar fi trebuit să fie publicate cam toate articolele de la jurnaliștii prezenți la conferință, haideți să vedem care sunt primele impresii lăsate de MacBook Pro 2016.

Cei de la Engadget au vorbit în special despre profilul mai subțire al acestui laptop, despre noile porturi USB-C, despre Touch Bar, Touch ID și multe altele. Atenția cea mai mare a fost, evident, acordată Touch Bar, a cărui funcționare este prezentată în aplicații precum Safari.

Mark Spoonauer de la Laptop Magazine a încercat Touch Bar-ul atât pe MacBook Pro de 15 inchi, cât și pe cel de 13 inchi. El a observat că mărimea Touch Bar-ului, aspectul, rezoluția și funcționalitatea sunt identice pe cele două modele de MacBook Pro (întrucât tastaturile amândurora au aceleași dimensiuni). De asemenea, el a făcut și o scurtă demonstrație a capacității acestui afișaj de a schimba conținutul în funcție de aplicația deschisă, dar a prezentat și butoanele implicite afișate de el (similare oarecum cu ceea ce era până acum în bara de taste de funcție pe care acest Touch Bar o înlocuiește).

Cei de la SlashGear au prezentat și ei noile laptopuri Apple, evidențiind Touch Bar și comutarea inteligentă a conținutului în funcție de aplicațiile deschise. Prezentarea a fost făcută mai ales în iMessage, unde putem vedea că sunt afișate de acest afișaj nu doar caractere emoji, ci și opțiuni Tapback. În plus, ei au arătat și cum se pot personaliza pictogramele ce sunt afișate în Touch Bar.

The Verge au vorbit, printre altele, și despre tastatura noilor MacBook Pro, care le place întrucât este asemănătoare cu cea din MacBook Retina. Desigur, ei notează că această tastatură ar putea părea ciudată și chiar cauza unele probleme pentru utilizatorii noi, care nu au mai folosit-o, dar că te poți obișnui relativ ușor cu ea. De asemenea, ei au vorbit și despre noul trackpad, notând că este „uriaș”.

Jurnaliștii de la Forbes au făcut câteva referiri și la designul noului MacBook Pro și în special la greutatea acestuia. Ei au rămas surprinși de factorul de formă și de cât cântărește acesta, spunând despre modelul de 15 inchi că ”are o greutate rezonabilă pentru a-l lua cu tine”. Totuși, mai impresionant pentru ei a fost modelul de 15 inchi, deoarece cântărește doar 1,3 kilograme.

Și alte site-uri au mai vorbit despre MacBook Pro, majoritatea punând, desigur, accentul pe Touch Bar (care a lăsat impresii pozitive și nu este considerat a fi doar o găselniță a Apple complet nefolositoare pentru utilizatori). Despre acest Touch Bar a discutat și YouTuberul Marques Brownlee cu vicepreședintele executiv Apple pentru software, Craig Federighi.  Interviul poate fi urmărit mai jos și include câteva informații interesante venite din partea unui om care a lucrat la dezvoltarea noii caracteristici de pe MacBook Pro.

Separat de toate acestea, Apple a publicat cu ocazia lansării noii generații de MacBook Pro și linia directoare de design pentru Touch Bar. Aceasta li se adresează dezvoltatorilor de aplicații și notează că Touch Bar este o extensie a tastaturii și trackpadului, nu și a afișajului. Prin urmare, Apple nu dorește ca dezvoltatorii să includă alerte, mesaje, conținut ce necesită derulare sau conținut static pe extensiile Touch Bar, ci doar butoane de control care să amintească de aspectul unor butoane fizice de pe tastatură. Linia directoare pentru Touch Bar poate fi citită aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.