Adobe Flash Player pentru Mac primeste o noua actualizare de securitate extrem de importanta

0
436

Adobe a lansat pentru a doua oară în această lună o actualizare de securitate pentru pluginul Flash Player cu scopul de a adresa mai multe vulnerabilități critice, ce puteau lăsa pradă infractorilor cibernetici computere cu macOS, Windows, Linux sau Chrome OS.

Adobe a oferit actualizării Flash Player lansată acum prioritate de gradul 1, ceea ce înseamnă că utilizatorii ar trebui să o instaleze numaidecât (modalitățile de actualizare sunt descrise ceva mai jos).

Compania Adobe susține că actualizarea de securitate rezolvă o vulnerabilitate de tipul „use-after-free” care putea permite executarea de cod de către persoane neautorizate. Raportată de angajații Google din Threat Analysis Group, problema din Flash Player ar fi făcut până acum câteva victime în rândul utilizatorilor de PC cu Windows 7 sau mai nou. Deși nu există cazuri raportate, și Mac-urile cu versiunile 23.0.0.185 (sau anterioare) sunt vulnerabile, așa că utilizatorii trebuie să realizeze actualizarea.

Actualizarea Flash Player este posibilă fie prin intermediul sistemului de actualizare (disponibil în Preferințe sistem>Flash Player), fie prin intermediul site-ului Adobe (urmând acest link). Aceia care au o versiune mai modernă de Flash Player (11.3.x sau ulterioară) și au permis Adobe să instaleze automat actualizările viitoare nu trebuie să își facă niciun fel de griji, întrucât pluginul va fi actualizat automat la versiunile „sigure”. De asemenea, nici utilizatorii de Chrome nu trebuie să se teamă, întrucât browserul Google va descărca și instala automat versiunea 23.0.0.205 de Flash Player.

În cazul în care a trecut puțin mai mult timp și nu ai actualizat pluginul, deci te temi să nu fi fost afectat, trebuie să știi că dacă ai macOS 10.12 Sierra ești semi-protejat. Această versiune a sistemului de operare dezactivează în mod automat Flash Player (și celelalte pluginuri) din Safari și îți permite să îl activezi numai atunci când îl folosești, deci reduce situațiile în care Mac-ul tău este expus în fața unor eventuale atacuri. Alte browsere precum Chrome și Firefox au măsuri de securitate similare, tot din cauza problemelor grave pe care Flash Player le are.

În trecut Flash Player a mai fost în centrul atenției lumii din cauza numeroaselor vulnerabilități pe care le are, reușind „performanța” de a face posibilă instalarea diferitor tipuri de viruși pe Mac. Din fericire, Apple a oprit de fiecare dată, la scurt timp după descoperire, folosirea versiunilor vulnerabile de Flash Player în OS X/macOS și tindem să credem că exact același lucru se va întâmpla și acum.

Așadar, dacă folosești Flash Player ar trebui să îl actualizezi cât mai curând posibil. Chiar și așa, noi îți recomandăm să îl ștergi de pe Mac și să renunți complet la el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.