iPhone 7 are o camera mai buna decat iPhone 6s, dar nu si decat alte smartphone-uri

0
2007

Experții în camere foto de la DxO Labs au publicat o recenzie detaliată a camerei foto/video iSight de pe iPhone 7 din care reiese că aceasta reprezintă „o evoluție foarte mare față de iPhone 6s”.

Camera cu un singur senzor a dispozitivului de 4,7 inchi a obținut, în urma testelor riguroase, scorul DxOMark Mobile de 86 puncte. Acesta este cu două puncte mai mare decât scorul obținut de camera iSight de pe iPhone 6s, însă nu și decât scorurile obținute de camerele de pe alte smartphone-uri de top lansate în ultima vreme, cum ar fi, spre exemplu, Samsung Galaxy S7 Edge, HTC 10 și Sony Xperia X Performance (toate trei au obținut 88 de puncte în același test, împărțind locul 1 în clasament).

Cat de buna este camera iPhone 7?

Potrivit experților, camera iPhone 7 are o varietate largă a gamei cromatice DCI-P3 mulțumită căreia culorile surprinse sunt mult mai vibrante decât cele surprinse de camere care acoperă doar standardul tradițional sRGB. Dacă ne uităm la colajul de mai jos, fotografia din dreapta a fost randată folosind spectrul de culoare DCI-P3 și are nuanțe de roșu mult mai bogate comparativ cu fotografia din stânga, care a fost randată folosind spectrul de culori sRGB tradițional.

Una dintre inovațiile interesante din iPhone 7 este folosirea unui spectru de culori cu varietate largă, acesta permițându-i să stocheze și afișeze culori mai profunde și bogate în imaginile JPEG. Pentru a beneficia complet de această nouă capacitate, va trebui să vizionați imaginile pe un afișaj bogat în culori, cum ar fi cel de pe iPhone 7 sau de pe alte produse Apple care accpetă noul spectru de culori DCI-P3 folosit de camerele iPhone 7 și iPhone 7 Plus […]. În schimb, fotografiile realizate cu iPhone 7 ar putea arăta ușor decolorate atunci când sunt vizualizate de pe dispozitive care nu acceptă spectrul de culori corect (DCI-P3), întrucât acestea vor interpreta în mod greșit JPEG-urile iPhone 7 ca fiind codificate în sRGB.

DxO a mai spus în recenzia sa că iPhone 7 oferă expuneri grozave cu o gamă dinamică largă, balans de alb și randare a culorilor acurate și păstrează bine detaliile atunci când înregistrezi fotografii afară în lumină puternică. Totuși, în cadrul testelor s-au descoperit că expunerea a dat unele rateuri (cum ar fi să supra-expună porțiunile foarte luminoase), însă aceste situații au fost rare.

Pe lumină puternică, iPhone 7 înregistrează expuneri foarte bune cu gama dinamică largă, făcându-l o alegere excelentă pentru peisaje, scene stradale și arhitecturale, precum și pentru fotografia obișnuită (pe zi) de afară. Culorile sunt atât vii, cât și plăcute, în special pe soare și, în general, balanța de alb este una stabilă. Am observat un colorit verde deschis în anumite situații specifice, dar acestea au fost cât se poate de rare.

Experții au mai oferit, de asemenea, note mari camerei iPhone 7 pentru claritatea dintr-un colț într-altul, zgomotul redus și reprezentarea acurată a culorilor. Fotografia de mai jos a fost distribuită de aceștia ca un exemplu a ceea ce numesc ei „un balans de alb excelent”.

Reprezentarea acurată a culorilor este posibilă numai atunci când camera estimează corect culoarea luminii care cade pe scenă – situație cunoscută sub denumirea de „Balans de alb”. O parte din treaba cipului de procesare imagine al camerei este de a analiza scena în timp ce imaginea este capturată și de a selecta un Balans de Alb, care poate varia de la cald la rece, și care recreează scena după modul în care ochiul uman o percepe pe viu. Noul procesor de semnal imagine din iPhone și-a făcut treaba bine în acest test, imaginile arătând de regulă un balans de alb excelent.

Mai multe fotografii și remarci despre camera noii generații de iPhone pot fi găsite în recenzia DxOMark pe care o puteți accesa la această adresă.

DxO a analizat calitatea foto și video a peste 9.000 de camere, obiective și telefoane mobile, iar testele lor sunt, de regulă, foarte respectate în industrie.

În cele din urmă ar trebui menționat faptul că testul despre care am vorbit acum a fost făcut numai pe iPhone 7, nu și pe iPhone 7 Plus. DxO ne promite că recenzia camerei iPhone 7 Plus va sosi în curând, iar noi o așteptăm cu interes pentru a vedea dacă va reuși să devanseze camerele celor cinci dispozitive care au întrecut iPhone 7 în clasamentul celor mai bune camere de pe telefoane mobile întocmit de francezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.