Compania Apple a luat recent decizia de a retrage complet de pe piață generația a 3-a de Apple TV, ea nemaifiind comercializată la ora actuală în niciunul dintre magazinele gigantului american. Mai mult decât atât, toate legăturile către Apple TV 3 sunt acum redirecționate către a patra generație de Apple TV.

Apple nu a făcut un anunț public cu privire la această retragere a Apple TV generația a 3-a, însă a anunțat printr-un e-mail angajații, revânzătorii și partenerii din educație că acest model de Apple TV a ajuns la sfârșitul perioadei sale de viață și că va înceta să îl mai producă. Totuși, chiar dacă nu va mai accepta comenzi noi pentru a treia generație de Apple TV, gigantul american a anunțat că va încerca să satisfacă toate comenzile existente.

Primele semne că Apple intenționează să scoată de pe piață acest Apple TV au apărut încă de prin septembrie, când gigantul american a decis să retragă din magazinele fizice toate unitățile care mai erau disponibile. De atunci și până acum, însă, compania americană a continuat comercializarea Apple TV 3 în magazinele sale online.

Apple TV generația a 3-a a fost introdusă de Apple în 2012 și a primit un an mai târziu o mică actualizare hardware. Atenția față de acest produs s-a redus din toamna anului 2015, când Apple a introdus mult-așteptatul Apple TV 4, un model mult mai bun, care oferă utilizatorilor App Store, Siri și folosește un nou sistem de operare, tvOS.

Dacă îți pare rău că nu ți-ai cumpărat un Apple TV încă, trebuie să știi că în România a treia generație mai este disponibilă și la ora actuală în stocuri destul de bune. La eMAG, de exemplu, ea este disponibilă la doar 332 lei. Apple TV 4 este și el disponibil, însă prețul de pornire este mai mult decât dublu – 799 lei pentru versiunea de 32GB sau 970 lei pentru cea de 64GB.

- Reclamă -