Alături de iOS 10, tvOS 10, watchOS 3 și o serie de actualizări pentru aplicațiile proprii, compania Apple a lansat oficial pe 13 septembrie aplicația Swift Playgrounds pentru iPad. Creată pentru a le oferi atât copiilor, cât și adulților acces la exerciții de programare, noua aplicație Apple își propune să facă învățarea scrierii de cod în limbajul Swift „ușoară și amuzantă” pentru toată lumea.

Swift Playgrounds a fost concepută în special avându-i în minte pe cei care nu cunosc absolut deloc programarea, motiv pentru care mai multe școli din întreaga lume au ales să o folosească pentru a-i învăța pe elevi cum să scrie cod.

Oricine ar trebui să aibă oportunitatea de a învăța programare și suntem bucuroși să aducem Swift Playgrounds noii generații de programatori care caută o modalitate amuzantă și ușoară de a explora conceptele-cheie de programare folosind cod real. Peste 100 de școli din întreaga lume s-au angajat deja să adauge Swift Playgrounds în programa lor din toamnă și suntem nerăbdători să vedem ce vor putea crea elevii cu ea.

Swift Playgrounds aduce la viață concepte de programare reale printr-o interfață interactivă care le permite elevilor și începătorilor să exploreze lucrul cu Swift.

Swift este limbajul de programare al Apple ușor de învățat și care este folosit de foarte mulți dezvoltatori pentru a crea diferite aplicații adresate nu doar platformelor iOS și macOS.

Noua aplicație pentru iPad este organizată în mai multe lecții care intoduc noi concepte și ghidează utilizatorii printr-o serie de provocări și puzzle-uri. Lecțiile sunt centrat pe trei personaje care trebuiesc ghidate într-o lume grafică folosind concepte de programare, cum ar fi trimiterea de comenzi, crearea de funcții, efectuarea unor bucle și folosirea de cod și variabile.

Conform companiei Apple, noi lecții Swift Playgrounds vor sosi în mod regulat în această aplicație, iar dificultatea lor va crește gradual astfel încât să nu îi plictisească nici măcar pe cei care doresc să își perfecționeze abilitățile de programatori.

În plus, Swift Playgrounds include șabloane integrate care pot fi modificate pentru a crea programe personalizate pe care să le poți partaja ulterior cu prietenii și familia. Iar dacă crezi că ai realizat un program suficient de bun încât să îl oferi publicului larg, atunci Swift Playgrounds îți va permite să îl exporți în Xcode pe Mac unde să îl transformi într-o aplicație completă pentru iOS și Mac.

Aplicația Swift Playgrounds este compatibilă cu toate modelele de iPad Air, iPad Pro și cu iPad mini 2 (sau mai recent). Dimensiunea aplicației este de 268 MB.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.