Apple a anunțat data la care va prezenta rezultatele financiare pe T3 2016

0
633

Actualizare 4 octombrie, ora 10:17: Apple și-a actualizat de dimineață pagina de relații cu investitorii pentru a anunța că a mutat anunțul rezultatelor financiare pe 25 octombrie, din cauza unei probleme a programării inițiale. Săptămâna trecută, gigantul american anunțase toți investitorii că va organiza evenimentul joi, pe 27 octombrie, iar modificarea este una surprinzătoare și nu știm care este problema exactă pentru care rezultatele fiscale nu vor mai fi prezentate în acea zi, ci mai devreme cu două zile.

Compania Apple și-a actualizat marți dimineață pagina de relații cu investitorii pentru a anunța că își va prezenta rezultatele financiare pe trimestrul trei al anului fiscal 2016 (sau trimestrul patru al anului fiscal 2016 din SUA) peste exact o lună.

Așadar, joi, pe 27 octombrie, marți, pe 25 octombrie noi vom afla de la Apple cum s-au descurcat iPhone 7 și iPhone 7 Plus pe piață în primele două săptămâni de disponibilitate și dacă au ajutat în vreun fel la revenirea pe un trend ascendent a vânzărilor trimestriale de iPhone, după două luni în care ele au scăzut în mod constant. Din păcate, anul acesta compania Apple a refuzat să prezinte totalul vânzărilor înregistrate de noua generație de iPhone în weekendul lansării, motiv pentru care noi nu știm cât de bine s-au vândut acestea comparativ cu iPhone 6s și iPhone 6s Plus (modele care, până la lansarea iPhone 7, dețineau recordul de vânzări în primele trei zile de disponibilitate).

Pentru trimestrul fiscal doi al acestui an, compania Apple a anunțat o cifră de afaceri de 42,5 miliarde de dolari și un profit trimestrial net de 7,8 miliarde de dolari sau 1,42$ per acțiune. Rezultatele au fost mai slabe comparativ cu cele din T2 2015, când Apple înregistra o cifră de afaceri de 49,6 miliarde de dolari, un profit trimestrial net de 10,7 miliarde de dolari sau 1,85$ pe acțiune.

Referitor la perioada iulie-septembrie 2016, Apple a anunțat odată cu prezentarea rezultatelor pe T2 2016 că se așteaptă la o cifră de afaceri cuprinsă între 45,5 și 47,5 miliarde de dolari și la o marjă brută cuprinsă între 37,5 și 38%, adică la rezultate mult mai slabe decât cele înregistrate în T3 2015.

Ca de obicei, rezultatele vor fi anunțate de Apple printr-un comunicat de presă ce va fi emis undeva în jurul orei 23:30 (ora României) pe 27 octombrie 25 octombrie, urmând să fie prezentate mai amănunțit de către Tim Cook, director general Apple, și Luca Maesri, director economic Apple, într-o conferință ce va începe la ora 0:00 (ora României) pe 26 octombrie. Teleconferința va fi transmisă live și va putea fi ascultată de aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.