Noi imagini aeriene ne prezintă evoluția lucrărilor la Apple Campus 2 până în luna septembrie 2016

0
537

Apple își dorește să finalizeze o parte dintre lucrările de construcție la cel de-al doilea campus al său – denumit generic „Apple Campus 2” – până la finele anului curent, ceea ce înseamnă că firmele de contrucții contractate mai au încă trei luni până la termenul limită de finalizare a primei (și cele mai importante) părți a proiectului. Iar cum sfârșitul lui 2016 se aproprie cu pași repezi, construcția este ridicată mai rapid și devine tot mai interesantă pentru publicul care o urmărește încă de când s-au început lucrările la ea, în urmă cu doi ani. De aceea, pe YouTube apar lunar clipuri care ne prezintă evoluția lucrărilor din ultimele patru săptămâni. Cel mai recent a fost filmat în prima zi a lunii curente și ne arată câte s-au schimbat de la începutul lunii august și până la începutul lui septembrie.

În filmarea aeriană de nici patru minute realizată folosind o dronă se poate vedea că montarea panourilor solare pe acoperișul clădirilor din noul campus al Apple se aproprie de finalizare, în timp ce clădirea principală, în formă inelară, ce a fost creată după viziunea lui Steve Jobs, nu mai are atât de mult până când va avea exteriorul gata. Este destul de spectaculos cât de mult au evoluat lucrările la exteriorul acestei clădiri în numai o lună, sticla curbată pentru pereții exteriori și interiori fiind montată aproape peste tot.

În ceea ce privește celelalte clădiri din campus – cum ar fi, spre exemplu, clădirea pentru centrul de cercetare și dezvoltare, cele două parcări supraterane imense și auditoriul -, ele sunt tot mai aproape de stadiul final. Tot mai interesant stau lucrurile și în ceea ce privește peisagistica. Firmele contractate de Apple au început să amenajeze terenul în urmă cu câteva luni, iar acum lucrează intens la iazul din interiorul clădirii inelare, care a prins deja formă.

Apple intenționează să planteze peste 7.000 de copaci și pomi, din peste 300 de specii, pe viitorul său campus. După cum am aflat anii trecuți, acești copaci vor fi aranjați după cum a ordonat Steve Jobs, ce își dorea foarte mult ca noul campus al Apple să îi aducă aminte de peisajele californiene din copilărie.

În total, campusul va avea peste 80% suprafață verde, precum și numeroase facilități pentru angajați, cum ar fi, spre exemplu, piste de alergare și biciclete, terenuri de tenis și baschet, și nu doar.

Lucrările de construcție la Apple Campus 2 vor trebui finalizate până la finele anului 2016, iar angajații Apple își vor începe lucrul aici undeva la începutul anului 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.