iPhone 7 va fi primul model de 4,7 inchi cu stabilizator optic de imagine

0
1665

O nouă imagine cu modulul camerei principale a iPhone 7 s-a scurs pe Internet astăzi și a fost distribuită de francezii de la Nowhereelse. Apariția ei nu face nimic altceva decât să ne ofere o dovadă palpabilă a faptului că iPhone 7 va fi primul model de iPhone de 4,7 inchi ce va avea o cameră iSight cu stabilizator optic de imagine.

În ultimele luni au apărut pe Internet câteva informații neverificate potrivit cărora printre îmbunătățirile pe care le va primi camera iPhone 7 de 4,7 inchi se va număra și stabilizarea optică a imaginilor, o caracteristică împrumutată de la camera modelelor mai mari de iPhone (începând cu iPhone 6 Plus, toate modelele de iPhone de 5,5 inchi au avut un stabilizator optic de imagine). Imaginea de mai sus este însă prima confirmare cât se poate de clară a respectivelor informații și le dă o veste cât se poate de bună celor ce intenționau să facă upgrade la viitoarea generație de iPhone cu afișaj de 4,7 inchi. Atât iPhone 6, cât și iPhone 6s (la fel ca, de altfel, toate modelele precedente) au avut camere cu stabilizator digital de imagine, însă performanțele acestuia nu s-au ridicat niciodată la performanțele stabilizatorului optic de imagine în cadrul filmărilor, de exemplu.

Și cum poate vă întrebați de unde știm, văzând o simplă imagine, că modulul în cauză are stabilizator optic de imagine, ei bine răspunsul este relativ simplu. Componenta în cauză are patru mici adâncituri în jurul singurului obiectiv. Acestea adăpostesc arcele și echipamentul care le permite lentilelor să se miște ușor, așa încât să producă imagini mai clare și mai puțin încețoșate, chiar dacă utilizatorul mișcă telefonul în timp ce filmează (și nu doar). Aceeași componentă pentru iPhone 6 și iPhone 6s nu are adânciturile respective pentru simplul fapt că nu adăpostește un stabilizator optic de imagine. Nu același lucru poate fi însă spus despre camera iPhone 6 Plus și cea a iPhone 6 Plus, unde sunt prezente aceleași patru adâncituri.

stabilizator optic iphone 7

Practic, prin introducerea de către Apple a unui stabilizator optic de imagine în iPhone-ul de 4,7 inchi, una dintre diferențele eterne dintre el și modelul mai mare va dispărea. Dar va apărea alta în locul ei. Știm deja cu toții că, spre deosebire de iPhone 7, iPhone 7 Plus va avea un modul de cameră cu două obiective, iar acesta îi va oferi câteva avantaje clare față de fratele său mai mic.

Pe lângă stabilizatorul optic de imagine, iPhone 7 de 4,7 inchi ar urma să vină și cu alte îmbunătățiri. S-a observat deja pe toate machetele și schițele terminalului că obiectivul camerei acestuia este mai mare decât cel al iPhone 6/6s, un lucru care ne poate indica, spre exemplu, că pixelii vor avea o dimensiune mai mare, așa că, prin urmare, imaginile pe timp de noapte (și nu doar) vor ieși mai bine.

iPhone 7 va fi prezentat de către Apple, alături de iPhone 7 Plus, în cadrul unei conferințe despre care se crede că va avea loc pe data de 7 septembrie. Iar dacă zvonurile sunt adevărate, atunci o sesiune de precomenzi pentru cele două dispozitive va fi disponibilă pe 9 septembrie, iar terminalele vor ajunge în magazine pe 16 sau pe 23 septembrie (informațiile legate de lansare sunt momentan contradictorii).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.