Încă de când a lansat primul iPhone, compania Apple a încercat să facă lucrurile cât se poate de simple pentru posesorii de telefoane și să reducă numărul configurărilor pe care ei trebuie să le regleze. Iar un bun exemplu în acest sens este data și ora.

În cazul în care ești un utilizator de iPhone, iPad sau iPod touch se prea poate ca ora, data sau chiar fusul orar să fie ultima ta problemă. Nu te-ai atins de ele când ai configurat inițial dispozitivul, nu te-ai atins de ele luni sau poate chiar ani buni după, (cel mai probabil) nu ai fost nevoit să te atingi de ele nici când ai călătorit într-o altă țară și probabil că momentele în care ai întâmpinat probleme cu modul în care sunt reglate au fost foarte rare sau inexistente.

Cu toate acestea, iOS are un meniu de unde poți ajusta setările ce țin de dată, oră, fus orar și formatul orei. Pentru că da, deși orice iPhone / iPad / iPod touch „pur și simplu funcționează”, asta nu înseamnă că Apple poate satisface pe toată lumea sau că ele merg „ca unse” pentru toți. Așa că dacă se întâmplă să călătorești într-o altă țară fără a avea posibilitatea de a-ți conecta dispozitivul la o rețea celulară sau Wi-Fi, atunci vei fi nevoit să ajungi în meniul Data și ora, urmând pașii de mai jos. Așa cum vei fi nevoit să ajungi în acest meniu și dacă nu vrei să vezi ora în formatul de 24 de ore sau 12 ore. Sau dacă vrei să trișezi într-o aplicație sau un joc (ups… nu știai asta? Atunci, n-ai auzit-o de la mine!?).

Așadar, fie că o problemă din iOS te face nevoit să reglezi data și ora manual, fie că ai un alt motiv pentru care vrei să o faci, suntem aici să te ajutăm.

Cum ajustezi ora, data și fusul orar pe iPhone și iPad

Rezumat tutorial

Cum rezolvi problemele apărute la reglarea automată a datei și orei

Presupunând că ai ajuns la acest tutorial din cauză că întâmpini probleme cu data și ora pe iPhone sau iPad, vom începe cu prezentarea unor modalități de a le rezolva, apoi vom discuta despre felul în care poți regla manual setările ce țin de dată și oră. Pentru că, haideți să fim onești, în 2016 nimeni nu ar vrea să aibă grija datei și a orei!

Așadar, dacă vezi data, ora sau fusul orar incorect ori dacă au apărut probleme la comutarea la ora de vară/iarnă pe dispozitivul tău iPhone sau iPad, urmează pașii de mai jos, în ordinea în care apar.

 • Actualizează dispozitivul la cea mai recentă versiune de iOS. Nu vrei asta din nu știu ce motive? Bine, treci la pasul următor și revino aici doar în cazul în care problema nu a fost rezolvată.
 • Activează reglarea automată a datei și orei, astfel încât ele să fie configurate automat, în funcție de fusul orar pe care te afli. Pentru a activa reglarea automată a datei și orei, urmează pașii din secțiunea următoare.
 • Asigură-te că fusul orar este reglat corect. Pentru a face acest lucru, consultă pașii din secțiunea Cum schimbi fusul orar.
 • Dacă ora de pe dispozitivul iPhone sau iPad este incorectă după ce l-ai sincronizat cu computerul tău, atunci este foarte posibil ca data și ora de pe computer să fie incorecte. Verifică, deci, dacă pe computer data și ora sunt reglate incorect (dacă ai Mac, accesează Preferințe sistem > Data și ora) și reglează-le cum trebuie sau alege opțiunea de fixare automată a datei și orei. Sincronizează mai apoi iarăși dispozitivul iOS cu computerul.
 • Dacă problemele cu configurarea automată a datei, orei și a fusului orar persistă, poți dezactiva reglarea automată (vezi mai jos) și să configurezi manual ora și data. Faptul că opțiunea de reglare automată nu îți funcționează se poate datora operatorului de telefonie mobilă sau țării în care te afli (deci, nu peste tot această opțiune este disponibilă).

Cum configurezi reglarea manuală / automată a datei și orei

 1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;home screen iphone ios 9 ecran principal
 2. Atinge General;general configurari
 3. Selectează Data și ora;data și ora general
 4. În funcție de preferințe, adu comutatorul din dreptul Reglare automată la poziția activat (verde/I) sau dezactivat (gri/O).reglare automata data ora

Cum modifici manual data și ora

Urmează întâi pașii de mai sus pentru a dezactiva reglarea automată a datei și orei, apoi:

 1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;home screen iphone ios 9 ecran principal
 2. Atinge General;general configurari
 3. Selectează Data și ora;data și ora general
 4. Atinge câmpul unde apare atât data, cât și ora, așa cum sunt configurate în prezent;reglare manuala data ora
 5. Mișcă rotițele pentru dată, oră și/sau minut la pozițiile dorite. După ce ai terminat, nu va trebui să apeși pe nimic ca modificările făcute de tine să se aplice, întrucât salvarea se face automat.reglare manuala ora și data

Cum modifici fusul orar

Urmează întâi pașii de mai sus pentru a dezactiva reglarea automată a datei și orei, apoi:

 1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;home screen iphone ios 9 ecran principal
 2. Atinge General;general configurari
 3. Selectează Data și ora;data și ora general
 4. Atinge Fus orar;reglare manuala data ora
 5. În câmpul de Căutare, introdu numele orașului din fusul orar dorit;
 6. În lista cu rezultate, atinge numele orașului pe al cărui fus orar dorești ca dispozitivul tău să rămână. Dacă orașul căutat de tine nu este listat, atunci va trebui să te asiguri că ai introdus numele unui oraș mare și care se află pe acel fus orar – doar capitalele sunt, de regulă, listate.fus orar oras

Cum să activezi / dezactivezi ceasul în mod 24 ore

 1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;home screen iphone ios 9 ecran principal
 2. Atinge General;general configurari
 3. Selectează Data și ora;data și ora general
 4. În funcție de preferințele tale, comută la poziția activat (verde/I) sau la poziția dezactivat (gri/O) butonul din dreptul Ceas în mod 24 h.24h

Notă: La dezactivarea ceasului în mod 24 h, acesta va fi afișat în modul 12 h, și vei observa apariția în bara de stare a acronimelor „a.m.” (pentru înainte de amiază) sau „p.m.” (pentru după amiază).

Ai și alte întrebări?

Dacă a rămas ceva neclar sau am omis vreun aspect, te rugăm să ne lași un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.