Directorul general al companiei Apple, Tim Cook, și-a vândut recent acțiuni AAPL în valoare de peste 35 de milioane de dolari, conform documentelor depuse la Comisia SUA pentru titluri de valoare și schimburi.

Cook și-a vândut nu mai puțin de 334.000 acțiuni la prețuri cuprinse între 107,21 $ și 107,69 $, suma totală câștigată de el apropriindu-se de 36 de milioane de dolari.

La rândul ei, compania Apple a vândut 656.000 de acțiuni în numele lui Tim Cook, obținând astfel peste 70 de milioane de dolari. Motivul vânzării acestor acțiuni este de a putea achita taxele pe care le datorează statului american pentru acțiunile restricționate pe care i le-a acordat lui Tim Cook în urmă cu cinci ani și pe care acesta le-a deblocat săptămâna aceasta.

Vă reamintim că Tim Cook a deblocat miercuri titluri bonus în valoare de peste 100 de milioane de dolari pentru cei cinci ani în care a fost la cârmele companiei Apple și pentru performanțele foarte bune înregistrate de gigantul american sub conducerea lui Cook. În total, directorul general Apple a câștigat/deblocat anul acesta 1.260.000 de acțiuni AAPL., dintre care 980.000 de acțiuni restricționate au fost deblocate pentru mandatul de 5 ani, iar restul de 280.000 de acțiuni i-au fost oferite pentru că rentabilitatea totală a Apple pentru acționari a ajuns la 61%.

Dar chiar și cu vânzarea celor peste 330.000 de acțiuni de săptămâna aceasta, Tim Cook mai posedă în momentul de față peste 1,3 milioane de acțiuni Apple, acestea valorând peste 140 de milioane de dolari la actuala valoare a acțiunilor gigantului american.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.