Aplicația Twitter pentru iOS primește un mod nocturn și filtru de calitate

0
295

Aplicația oficială a celei mai cunoscute rețele de microblogging din lume, Twitter, a fost actualizată de curând cu două caracteristici noi pe care compania dezvoltatoare le-a dezvăluit gradual.

Cea mai importantă dintre cele două caracteristici este, fără doar și poate, modul nocturn. Anunțat azi-noapte de Twitter, acesta este disponibil sub forma unei opțiuni pentru utilizatorii aplicației de iOS care își doresc o interfață mai întunecată și deci mai prietenoasă cu ochii noaptea / în locuri întunecoase.

Activarea modului nocturn se face prin atingerea pictogramei setări (acea roată zimțată de pe pagina profilului tău) și alegerea opțiunii Activează modul nocturn. Din păcate, până în momentul de față, Twitter nu le oferă utilizatorilor de iPhone și iPad o opțiune de activare automată a acestui mod odată cu sosirea serii, așa că parcurgerea pașilor menționați mai sus va fi necesară de fiecare dată când vrei să îl activezi (dar și când vrei să îl dezactivezi).

Separat de caracteristica ce face interfața Twitter mai întunecoasă, dezvoltatorii aplicației au mai introdus zilele trecute un așa-numit „filtru de calitate”. Disponibil în fila Notificări a aplicației, acesta le permite utilizatorilor să filtreze toate notificările așa încât să vadă numai Tweeturi de calitate și mențiuni de la persoanele pe care le urmăresc și care contează pentru ei.

Având ca scop combaterea expunerii utilizatorior la lucrurile aleatorii sau inflamatorii spuse de unele persoane, noul filtru funcționează pe baza unui algoritm capabil să distingă mențiunile bune (adică cele venite de la conturile urmărite sau de la cele cu care s-a interacționat recent) de cele abuzive. Astfel, orice fel de tweeturi duplicate sau conținut automat identificat de această caracteristică sunt scoase din fila notificări, iar utilizatorul nu va mai avea cum să le zărească și acorde importanță.

Pentru a activa Filtrul de calitate sau pentru a-l dezactiva din aplicația Twitter pentru iPhone, iPad și iPod touch, tot ce va trebui să faci este să atingi fila Notificări din bara de navigare, să selectezi pictograma Setări (acea roată zimțată din partea stângă sus a ecranului) și să comuți butonul din dreptul „Filtru de calitate” pe verde sau gri, în funcție de preferințele tale.

Ca să beneficiezi de ambele caracteristici, va trebui să actualizezi Twitter la versiunea 6.6.0 de pe App Store>Actualizări. Descărcarea și instalarea acestei versiuni poate fi efectuată de pe toate terminalele cu iOS 8.1 sau ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.