Aplicațiile suitei Microsoft Office pentru iOS au fost actualizate la începutul acestei săptămâni cu o caracteristică nouă și interesantă.

Adresată doar utilizatorilor de dispozitive iPhone și iPod touch, noua caracteristică permite desenarea cu degetul în oricare dintre aplicațiile suitei – Word, Excel și PowerPoint. Fiecare dintre ele are o filă „Desen” de unde se poate alege dacă utilizatorul vrea să folosească degetul sau un stylus pentru a scrie, desena, evidenția sau adnota diferite texte, foi de calcul sau prezentări salvate sau create cu Microsoft Office. Mai mult decât atât, instrumentele din fila respectivă le vor permite utilizatorilor să modifice grosimea și culoarea tușei cu care se desenează, iar formele așternute pe documente vor putea fi ulterior transformate în figuri standard (de exemplu, pătrat, cerc, etc).

În cazul în care ești utilizator de iPad, probabil că ai folosit deja instrumentul de desenare, întrucât aplicațiile suitei Office îl oferă pe tabletele Apple încă din ianuarie a acestui an. Pe iPad, caracteristica este compatibilă și cu Apple Pencil.

Separat de instrumentul extrem de util pentru evidențieri și scris de mână, actualizarea 1.24 a Word, Excel și PowerPoint mai aduce compatibilitate cu Citrix, pentru stocarea și accesarea documentelor, iar în cazul celei din urmă aplicații utilizatorii vor beneficia de un buton de căutare. Acesta apare pe panglică și permite găsirea rapidă a textelor din cadrul prezentărilor.

Actualizarea la versiunea 1.24 de PowerPoint, Excel și Word poate fi efectuată accesând App Store>Actualizări de pe orice dispozitiv iPhone, iPad și iPod touch cu iOS 8.0 sau ulterior. Pentru a le folosi la crearea și editarea de documente va fi necesar în continuare un abonament Office 365.

  • Microsoft Word pentru iPad și iPhone – Gratuit – Descarcă acum
  • Microsoft Excel pentru iPhone și iPad – Gratuit – Descarcă acum
  • Microsoft PowerPoint pentru iPhone și iPad – Gratuit – Descarcă acum
- Reclamă -