Compania Apple a anunțat miercuri dimineață că Lens Technology, unul dintre principalii săi furnizori din China, s-a angajat să susțină întreaga producție de sticlă pentru Apple numai cu energie provenită din surse regenerabile până în 2018. Angajamentul luat de această companie reprezintă un câștig pentru programul prin care Apple își dorește să convingă cât mai mulți producători din China să folosească energie verde.

Lens Technology s-a angajat să își alimenteze întreaga producție de sticlă pentru Apple cu 100% energie regenerabilă până la finele anului 2018, ca parte din programul Apple pentru folosirea energiei verzi de către lanțul de aprovizionare ce a fost anunțat anul trecut. Lens este primul furnizor care face angajamentul de a folosi energie curată pentru întreaga linie de producție pentru Apple și își va realiza acest obiectiv printr-un acord fără precedent de cumpărare a energiei de la instalațiile eoliene locale.

Compania Apple a mai anunțat că toate cele 14 fabrici de asamblare a produselor sale din China sunt în conformitate cu validarea UL Zero Deșeuri în Gropile de Gunoi. Apărut în ianuarie 2015, acest standard certifică faptul că toate deșeurile rezultate în urma producției sunt refolosite, reciclate, compostate sau transformate în energie. De la inițierea acestui program, gropile de gunoi au primit cu aproximativ 140.000 de tone metrice de deșeuri mai puțin.

În cadrul comunicatului de presă emis de Apple pentru a prezenta aceste noutăți importante pentru mediu, Lisa Jackson, vicepreședintele companiei pentru inițiative de mediu, politice și sociale, a declarat:

Ne dorim să arătăm lumii că putem produce responsabil și lucrăm împreună cu furnizorii noștri pentru a-i ajuta să își reducă impactul asupra mediului înconjurător în China. Felicităm Lens pentru pasul lor îndrăzneț și sperăm că, prin prezentarea lecțiilor pe care le-am învățat la tranziția noastră către energia regenerabilă, furnizorii să continue să acceseze proiecte de energie curată, ducând China mai apropae de atingerea obiectivelor sale de producție „verde”.

Două fabrici Lens Technology din provincia chineză Hunan produc în prezent componente pentru produsele Apple. Până în anul 2018, Apple și Lens speră că energia produsă de eliciile eoliene să acopere întregul necesar al acestor două fabrici, reducând astfel dioxidul de carbon generat anual cu aproximativ 450.000 de tone metrice.

Contractul nostru de cumpărare a energiei este primul de acest tip din sudul Chinei și sperăm ca el să fie un exemplu pentru alte companii care doresc să facă trecerea la surse de energie mai curate și economice – Zhou Qunfei, director general al Lens.

În luna octombrie a anului trecut Apple a anunțat inițierea a două programe de energie verde ce au ca și scop reducerea amprentelor de carbon ale partenerilor săi din China. La momentul respectiv, gigantul american a anunțat că aceste programe ar putea ajuta la reducerea poluării din China cu 20 de milioane de tone metrice până în 2020.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.