Cum să resetezi ecranul principal al iPhone și iPad la formatul implicit – Tutorial

- Publicitate -

Instalând multe aplicații pe dispozitivele noastre iPhone, iPad sau iPod touch, ajungem poate la un moment dat să schimbăm aranjamentul pictogramelor de pe prima pagină a ecranului principal și chiar din dock pentru a ne bucura de o experiență personalizată și acces facil la aplicațiile pe care le folosim mereu.

Totuși, la un moment dat s-ar putea să observăm o imagine cu un iPhone / iPad ce are aplicațiile ordonate exact așa cum a ales Apple pentru versiunea respectivă de iOS, iar ea să ne facă să ne dorim să le avem și noi încă o dată ordonate așa, chiar dacă asta ar presupune să renunțăm la organizarea aleasă de noi. Sau se poate să ne fi plictisit de dispunerea aplicațiilor pentru care am optat. Sau să nu o mai considerăm eficientă. Indiferent de motivul pentru care ți-ai dori să modifici din temelii dispunerea aplicațiilor pe ecranul principal al dispozitivului tău iOS, trebuie să știi că există o modalitate foarte simplă de a le readuce pe toate aplicațiile preinstalate la organizarea „din fabrică” și pe celor de la terți la o organizare alfabetică.

Folosind opțiunea Resetați ecranul principal, noi nu va mai trebui să ne pierdem timpul și să tragem aplicațiile la locul dorit, ci le vom avea aproape instantaneu organizate așa cum ar trebui/cum le-a lăsat Apple. Această caracteristică este utilă în special dacă îți dorești să ai ecranul principal implicit și să începi o nouă organizare a aplicațiilor de la terți. Ea le va scoate pe toate aplicațiile tale din dosare și le va dispune în ordine alfabetică, după a doua pagină, în timp ce pe acelea preinstalate le va dispune pe primele două pagini, așa cum a ales Apple.

Așadar, dacă ești nemulțumit de ecranul principal actual al dispozitivului tău iPhone, iPad sau iPod touch și dorești organizarea implicită sau vrei să le așezi altfel, dar fără a pierde timp să le scoți pe toate din dosare, urmează pașii din cadrul acestui articol pentru a vedea cum poți să resetezi ecranul principal.

Cum să resetezi ecranul principal al dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch

!Atenție

Reține că folosind această opțiune, vei pierde orice fel de aranjare de aplicații pe ecranul principal, precum și imaginea de fundal. Acestea vor fi resetate în formatul implicit, respectiv aplicațiile preinstalate vor fi ordonate după cum a ales Apple pentru versiunea de iOS pe care o ai instalată, cele de la terți vor fi ordinate în ordine alfabetică, iar imaginea de fundal va fi cea implicită din iOS. Ori tu vei pierde automat toate dosarele/folderele adăugate, aplicațiile din ele fiind scoase și puse la locul lor, în funcție de nume. Asta înseamnă deci că dacă ai mai multe aplicații instalate, s-ar putea să apară un mic haos pe dispozitivul tău.

Vorbind despre aplicații multe, trebuie să reținem faptul că pe iPhone și iPad limita numărului de pagini pe ecranul principal este 12. Ori dacă dispozitivul tău poate afișa, de exemplu, 20 de aplicații pe o pagină, atunci numărul maxim de aplicații pe care le poate afișa este 240 (poți calcula limita înmulțind cu 12 numărul aplicațiilor afișate pe o pagină – exceptându-le pe cele din dock -, pentru a vedea numărul maxim de aplicații ce pot fi afișate și accesate de pe ecranul principal al aparatului tău). De ce trebuie să ții cont de asta? Pentru că în momentul în care tu depășești numărul maxim de aplicații pe care dispozitivul tău le poate afișa, orice trece de acel număr va fi inaccesibil de pe ecranul principal până când organizezi în dosare/foldere sau ștergi aplicațiile anterioare celor neafișate.

Notă: Pentru a verifica numărul total de aplicații pe care le ai instalate pe dispozitivul tău iPhone, iPad sau iPod touch, va trebui să accesezi Configurări>General>Informații.

Resetare ecran principal iPhone și iPad

  1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului tău iPhone sau iPad.home screen iphone ios 9 ecran principal
  2. Accesează General.general configurari
  3. Derulează până în partea de jos a paginii, apoi atinge opțiunea Resetare.resetare configurari
  4. Atinge Resetați ecran principal.
  5. Confirmă alegerea făcută, atingând din nou Resetare.resetati ecran principal

Acționând butonul principal al dispozitivului tău, vei observa că ecranul principal al iPhone, iPad sau iPod touch este modificat. Dispunerea ecranului a fost deci restabilită conform setării originale, iar toate aplicațiile descărcate de pe App Store au fost așezate în ordine alfabetică pe pagina a doua sau ulterioară a ecranului principal.

Ai și alte întrebări?

Dacă a rămas ceva neclar sau am omis, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

2 COMENTARII

    • Întrucât Safari nu se numără printre aplicațiile ce pot fi șterse, probabil că ea este pe una dintre paginile de pe ecranul principal. Caut-o și apoi ține apăsat pe ea până intră în modul „tremurând”, apoi trage-o în dock și apasă, după, butonul principal. Alternativ, poți restaura ecranul principal la starea inițială (implicită), urmând pașii de mai sus (vei pierde dosarele și poziția actuală a aplicațiilor).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Ai uitat parola ID-ului Apple? Iata cum poti sa o resetezi – Tutorial

Pentru a crea un ID Apple este necesar sa setezi o parola destul de complicata, care trebuie...

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
361UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

tvOS 16.3 a fost lansat pentru utilizatorii de Apple TV HD și 4K

Apple a lansat marți seară versiunea finală a tvOS 16.3 pentru toți utilizatorii de Apple TV generațiile 4, 5, 6 și 7 („HD” și...

Apple a lansat actualizarea 16.3 pentru HomePod

La o zi distanță de lansarea iOS 16.3 / iPadOS 16.3, watchOS 9.3 și a macOS Ventura 13.2 , actualizări majore care introduc o lungă listă...

Apple a lansat macOS Monterey 12.6.3 și macOS Big Sur 11.7.3

macOS Monterey 12.6.3 a fost lansat marți seară pentru utilizatorii de Mac. Noua versiune de Monterey este însoțită de o actualizare adusă de către Apple...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.