Comandamentul de Operațiuni Speciale din cadrul Armatei Statelor Unite ale Americii caută să înlocuiască telefoanele cu Android cu dispozitive iPhone 6s pentru trupele speciale de asalt, conform DoDBuzz (un site web deținut de Military.com). Trecerea de la Android și, în special telefoane Samsung) se datorează performanțelor proaste ale acestora și nevoiei trupelor armatei de a avea telefoane de încredere de pe care să comunice.

iPhone este „mai rapid, mai fluent. Android îngheață” și trebuie să fie repornit mult prea des, a declarat sursa. Problema cu Android este sesizabilă în special atunci când este vizionat un flux video live de la un sistem aerian nedenumit, cum ar fi Instant Eye, a mai adăugat sursa.

Mai precis, Android se blochează și aplicațiile nu se reîmprospătează așa cum trebuie atunci când sunt vizualizate ecrane divizate cu informații pe ambele. Acest lucru forțează utilizatorii să repornească telefoanele, pierzând multe minute prețioase. Sursa citată de DoDBuzz a spus că, supunând un iPhone la exact aceleași sarcini care pun mari probleme telefoanelor Samsung, rezultatele sunt mult mai bune, telefonul Apple funcționând fără întreruperi sau probleme, și afișând graficile clar și „incredibil” de bine.

Trupele speciale de asalt sunt compuse dintr-un sistem care leagă un telefon inteligent la o rețea radio, permițând liderilor de echipe să își poată urmări localizarea proprie și localizarea trupelor lor pe o hartă digitală.

Momentan nu se știe ce versiune de Android sau ce modele de telefoane Samsung folosește Armata în momentul de față pentru trupele speciale de asalt, însă cu siguranță nu vorbim despre cele mai slabe modele. În 2013, Ministerul Apărării din SUA a aprobat folosirea de dispozitive iOS în rețelele militare.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.