iPhone va permite înregistrarea ca donator de organe din aplicația Sănătate a iOS 10

Mulțumită unui parteneriat încheiat cu Donate Life America cu scopul de a crește numărul de persoane înregistrate în registrul donatorilor de organe, Apple le va oferi utilizatorilor de iPhone pentru prima dată posibilitatea de a se înregistra ca și donatori de organe, direct din aplicația Sănătate.

0
809

Apple și alianța non-profit de organizații și echipe statale de pe teritoriul SUA, Donate Life America, au făcut marți după-amiază un anunț important pentru registrul național al donatorilor de organe, ochi și țesuturi al Statelor Unite ale Americii. Mulțumită unui parteneriat încheiat cu Donate Life America cu scopul de a crește numărul de persoane înregistrate în registru, Apple le va oferi utilizatorilor de iPhone pentru prima dată posibilitatea de a se înregistra ca și donatori de organe, ochi și țesut, direct din aplicația Sănătate.

Noua caracteristică a aplicației Sănătate va sosi pe dispozitivele iPhone 5 (și mai recente) începând cu toamna acestui an, atunci când va fi lansat iOS 10. Astfel, toți utilizatorii americani care vor instala pe telefoanele lor cea mai recentă versiune majoră a sistemului de operare vor putea descoperi cu ușurință de ce este important să devină donatori post-mortem de organe și apoi, dacă au fost convinși, să se înregistreze rapid. Toate înregistrările trimise de pe iPhone vor ajunge direct în Registrul National Donate Life, ce este administrat chiar de către Donate Life America.

Președintele și directorului general al Donate Life America, David Fleming, a declarat:

În medie, o persoană moare în fiecare oră în Statele Unite așteptând după un transplant de organe din cauză că cererea pentru transplanturi salvatoare depășește cu mult rezerva disponibilă de organe – iar un donator poate salva până la opt vieți. Prin colaborarea cu Apple de aducere a Registrului National Donate Life în aplicația Sănătate de pe iPhone, facem mai simplu pentru oameni să descopere mai multe despre donarea de organe, ochi și țesuturi și să se înregistreze rapid. Acesta este un pas uriaș în față care va ajuta în cele din urmă la salvarea de vieți.

Conform alienței Donate Life America, peste 120.000 de americani așteaptă în prezent un transplant care să le salveze viața, iar la fiecare 10 minute o nouă persoană este adăugată pe lista națională de așteptare pentru transplant. Din păcate, foarte puțini sunt salvați în absența unui sistem simplu de înregistrare a donatorilor de organe, care pune astfel pe umerii familiei greutatea de a alege ce să facă, cu trupul și organele celui apropriat. Însă prin simplificarea majoră adusă procesului de înregistrare în registrul donatorilor de organe, Apple și Donate Life ar putea ajuta la salvarea mult mai multor persoane de pe lista de transplant, mai ales în condițiile în care o singură persoană poate salva opt indivizi ce așteaptă transplant și ajuta pe mult mai mulți să se refacă, mulțumită țesuturilor și ochilor.

Potrivit lui Jeff Williams, COO Apple:

Misiunea companiei Apple a fost întotdeauna de a crea produse care transformă viețile oamenilor. Cu aplicația Hărți actualizată, noi oferim educare și conștientizare cu privire la donarea de organe și facem mai simplă decât oricând înregistrarea. Este un proces simplu  care îți ia numai câteva secunde și poate ajuta la salvarea a până la opt vieți. Împreună cu Donate Life America,suntem încântați să oferim această caracteristică nouă utilizatorilor din SUA de iPhone cu iOS 10.

Introdusă în iOS 8, aplicația Sănătate pentru iPhone oferă o imagine completă a informațiilor de sănătate și fitness ale utilizatorilor. Aceasta include caracteristica ID Medical, care face disponibile în caz de urgență informațiile cruciale despre sănătate ale utilizatorilor pentru cei care vin să le ofere primul ajutor. Ea poate afișa direct de pe ecranul de blocare unele informații, cum ar fi starea medicală a utilizatorilor, alergiile, medicamentele pe care le au prescrise, grupa sangvină, datele de contact în caz de urgență și nu numai. Din iOS 10, ID-ul Medical va permite și înregistrarea ca și donator de organe, ochi și țesuturi în registrul celor de la Donate Life America (în rest, acesta le va permite tuturor, indiferent în ce colț al lumii s-ar afla, să bifeze că sunt donatori de organe, dar aceasta nu reprezintă o înregistrare precum în cazul celei ce va fi disponibilă în SUA). Astfel, utilizatorii vor putea avea la ei, din toamnă, decizia cu privire la donarea de organe, indiferent unde s-ar afla.

Noua funcționalitate a aplicației Sănătate vine să adreseze deci o problemă majoră cu care se întâlnește cam orice sistem medical din această lume. Oarecum nu este de mirare faptul că Apple a sosit să ajute la strângerea de donatori de organe, nu doar dacă ne uităm la frameworkurile HealthKit și CareKit, ci și la soarta pe care a avut-o Steve Jobs. Regretatul cofondator al companiei americane a trebuit să îndure un proces chinuitor de transplant de ficat în anul 2009, care l-ar fi determinat pe Tim Cook, actualul director general al Apple, să se ofere să îi dea o parte din propriul său ficat, însă Jobs l-a refuzat și a primit apoi un transplant complet de ficat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.