O carcasă în formă de pistol i-a provocat probleme mari unui om care a purtat-o pe un aeroport din Londra

0
761

Un pasager a fost reținut de către ofițerii de poliție de pe Aeroportul Stansted din Londra în cursul acestei săptămâni după ce aceștia au observat că el poartă o posibilă armă de foc, ce ulterior s-a dovedit a fi un banal toc de protecție pentru iPhone, scrie BBC News.

Poliția Essex a publicat pe Twitter o imagine cu tocul în formă de pistol, iar reprezentanții săi au declarat că individul care l-a purtat pe aeroport și-a pus propria viață în pericol. De asemenea, ei au adăugat, într-un alt Tweet că: „Aducând asta la un aeroport face mult mai puțin probabil ca tu să îți mai poți prinde avionul. #nufinebun”

Poliția londoneză sugerează că omul ar putea fi amendat pentru ofensarea autorităților sau pentru portul de imitații de arme de foc în public.

Tocurile de iPhone în formă de pistoale au apărut online în 2014, iar de atunci au fost criticate intens de către autorități în mai multe ocazii. Nu de foarte multe ori s-a întâmplat ca utilizatorii care le-au cumpărat să le poarte tocmai pe aeroporturi.

Anul trecut, Royal Canadian Mounted Police au intervenit cu puști și electroșocuri pentru a se confrunta cu un om despre care se credea că poartă pe plajă un pistol. Ulterior s-a dovedit că aceea era numai o carcasă pentru iPhone, iar omul a scăpat nevătămat și neamendat.

Conform poliției canadiene:

Din păcate, unii oameni nu realizează riscurile aduse de portul deschis sau afișarea acestor replici în spațiu public. Oricine care deține acest tip sau dispozitive similare ar trebui să se scape de ele de îndată.

Tot anul trecut și Poliția din New York a intervenit cu atenționări publice similare, după ce a aflat de disponibilitatea unor astfel de tocuri. Ele au fost de atunci scoase din vânzare de către cele mai importante magazine, însă asta nu înseamnă că nu se mai găsesc pe piață sau că nu mai sunt folosite de către oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.