Compania Apple a introdus în sfârșit o corectură pentru o veche, persistentă și frustrantă eroare a Apple Music care făcea ca bibliotecile muzicale existente să fie uneori potrivite impropriu cu melodiile Apple Music. Anunțul a fost făcut de bloggerul Jim Dalrymple, care este cunoscut pentru legăturile sale strânse cu oficiali de rang înalt ai Apple.

Pentru a se asigura că melodiile sunt potrivite în mod corect, compania Apple folosește o amprentă digitală audio iTunes Match pentru Apple Music, care reprezintă o modalitate de potrivire mult mai acurată decât potrivirea datelor meta la care se apela în trecut. Mulțumită schimbării, de acum Apple Music va putea, aidoma iTunes Match, să potrivească și melodiile care nu sunt protejate de drepturi de autor, pentru ca utilizatorii să le poată folosi pentru a le adăuga pe iPod sau pentru a le inscripționa pe un disc, chiar dacă au activată Biblioteca Muzicală iCloud.

Apple a lansat în liniște amprenta digitală audio iTunes Match pentru toți abonații Apple Music. Anterior compania americană folosea o versiune mai puțin acurată cu date meta a iTunes Match pe Apple Music, care nu potrivea întotdeauna versiunea corectă a unei melodii anume. Am văzut cu toții situațiile în carfe o versiune live a unei melodii era înlocuită de o versiune de studio, etc.

Folosind iTunes Match cu amprentă digitală audio, aceste probleme ar trebui să devină de domeniul trecutului.

Potrivit The Loop, versiunea de iTunes Match care este acum disponibilă abonațiilor Apple Music este de fapt aceeași cu serviciul iTunes Match pe care utilizatorii de iTunes îl puteau accesa plătind un abonament separat. Practic, toți cei care plătesc un abonament de Apple Music se vor bucura de funcționalitatea completă a iTunes Match, fără a mai scoate vreun cent din buzunar sau conturi.

Ceea ce este cu adevărat ciudat este faptul că deși Apple Music avea în trecut potrivire de melodii, nu folosea aceeași metodă de potrivire precum iTunes Match – un serviciu care a fost închis de Apple odată cu lansarea Apple Music, întrucât funcționalitatea lui principală a fost înglobată în serviciul de streaming muzical.

Actualii abonați de Apple Music și iTunes Match (acolo unde este disponibil; în România nu) își pot lăsa abonamentul de iTunes Match să expire și să obțină aceeași funcționalitate grație Apple Music. Cei care nu sunt abonați decât la iTunes Match, vor putea să păstreze abonamentul, fără să fie nevoiți momentan să treacă la Apple Music.

În zonele în care iTunes Match nu este disponibil, utilizatorii abonați la Apple Music pot beneficia de funcționalitatea lui mulțumită Apple Music și Bibliotecii Muzicale iCloud. Ei vor ști dacă au acces la iTunes Match de pe Mac sau PC, mulțumită unei etichete „Potrivit” afișată în bara de stare iCloud a aplicației iTunes.

Utilizatorii ale căror melodii au fost în trecut potrivite în mod incorect de iTunes Match, trebuie să știe că melodiile lor vor fi repotrivite cu melodia corectă mulțumită schimbărilor introduse de Apple și că niciuna dintre copiile descărcate ale melodiilor nu vor mai fi șterse.

Accesul la iTunes Match este extins gradual de către Apple, adăugând zilnic între 1 și 2 procente de abonați Apple Music pe lista celor care beneficiază caracteristicile acestui serviciu. Lansarea va dura ceva vreme, iar Apple va monitoriza întreg procesul pentru a se asigura că nu apar probleme de nicio natură.

- Reclamă -