Google simplifică procesul de autentificare în 2 pași din aplicația sa pentru iPhone

0
655

Google simplifică folosirea procesului de autentificare în doi pași, pentru a ajuta utilizatorii aplicației de căutare Google din iOS să se logheze mai rapid și simplu în conturile proprii.

Autentificarea în doi pași adaugă un strat suplimentar de securitate pentru conturile utilizatorilor Google, obligându-i pe aceștia să introducă un cod de verificare, după ce au introdus corect numele de utilizator și parola. În caz contrar, logarea în cont nu este posibilă, împiedicând astfel accesul neautorizat de către infractorii care obțin acces la adresa de e-mail și parola unui utilizator.

Până în prezent utilizatorii trebuiau să ceară un cod de autentificare printr-un mesaj text sau un apel telefonic sau să utilizeze aplicația mobilă de generare a codurilor, Google Authenticator. Codul primit mai apoi era disponibil o perioadă limitată de timp și trebuia introdus pe pagina de autentificare în contul Google.

Schimbarea, care intră în vigoare de astăzi, face ca atunci când un verificare doi pasi googleutilizator încearcă să se conecteze într-un cont Google cu verificarea în două pași activă, proprietarul acelui cont să primească în aplicația Google o notificare cum că cineva încearcă să acceseze acel cont. Dacă el a încercat să se autentifice, atunci va putea pur și simplu să atingă opțiunea „Da, permiteți conectarea”, și va fi conectat direct în contul său, indiferent de aplicație sau dispozitivul de pe care a încercat să facă acest lucru.

Pentru a activa autentificarea în doi pași la contul Google, utilizatorii trebuie să se conecteze în Contul meu Google și să selecteze  opțiunea Google din Conectarea și Securitatea -> Conectarea la Google > Verificare în 2 pași.

Google notează că opțiunea necesită o conexiune la internet pentru a funcționa, și este posibil ca activarea ei să se propage în toate paginile în trei zile.

Pentru a beneficia de această noutate va fi necesar să faci actualizarea la versiunea 16.0 a aplicației Google. Aceasta poate fi descărcată și instalată de pe App Store>Actualizări folosind un iPhone, iPad sau iPod touch cu iOS 8.0 sau ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.