O parte dintre aplicațiile preinstalate de pe iPhone și iPad pot fi șterse din iOS 10

0
3659

Câteva aplicații preinstalate din iOS au sosit azi-noapte pe App Store. Motivul? Ștergerea lor este permisă începând cu iOS 10, așa că trebuia găsită o modalitate de reinstalare pentru utilizatorii care s-au răzgândit între timp.

Deși Apple nu a menționat absolut nimic în legătură cu această decizie extrem de importantă și așteptată de milioane de utilizatori, putem confirma că ștergerea aplicațiilor preinstalate din iOS 10 beta 1 este posibilă și fără doar și poate va rămâne așa până la versiunea finală. Printre aplicațiile care pot fi eliminate se numără Sfaturi (slavă Domnului!), Vremea, Bursă, FaceTime, Locuință, FaceTime, Mementouri, iCloud Drive, Watch, Reportofon, Mail și multe altele.

Totuși, nu toate aplicațiile ce vin preinstalate pe iPhone vor putea fi șterse. Deci cele mai importante, cum ar fi TelefonSafari, App Store, Cameră, Mesaje, Configurări și alte câteva nu vor afișa un „X” care să îți permită să le ștergi nici în iOS 10 beta 1 și cel mai probabil în nicio altă versiune de iOS ce va fi lansată în curând.

Opțiunea de ștergere a aplicațiilor preinstalate este importantă din mai multe motive. Unul dintre acestea este că le permite utilizatorilor să elibereze o parte din spațiul ocupat pe dispozitivele lor eliminând conținutul de care nu au nevoie – multă lume nu folosește decât o foarte mică parte dintre aplicațiile preinstalate. Un al doilea motiv ar fi eliberarea spațiului ocupat pe ecran de acestea și a dosarelor cu aplicații nedorite pe care nu știi unde să le mai „arunci”.

Întreaga listă cu aplicații ce pot fi șterse din iOS 10 este mai jos (accesând linkul vei merge pe App Store de unde le vei putea descărca din nou, dacă te vei răzgândi pe viitor).

Odată șterse oricare dintre aceste aplicații, funcționalitatea ei nu va mai putea fi accesată de niciunde din iOS. Deci dacă ștergi Mail, de exemplu, nu vei mai avea nici opțiunea de partajare pe Mail, iar widgetul aplicației va dispărea. Așa că ar fi bine să te gândești de două ori înainte să faci acest lucru sau măcar să îți amintești că există posibilitatea de a le redescărca).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.