Apple va emite obligațiuni de 1 miliard de dolari în Taiwan și Australia

0
685

Compania Apple urmează să emită obligațiuni în Taiwan în încercarea de a strânge 1 miliard de dolari, scrie Reuters. Mai mult, The Wall Street Journal adaugă că gigantul din Cupertino pregătește o emisiune similară și în Australia și alte țări, încercând să strângă un total cuprins între 3 și 4 miliarde de dolari din regiunea Asia-Pacific.

Aceasta ar fi prima încercare a companiei Apple de a vinde obligațiuni în regiunea Asia-Pacific, unde mulți dintre partenerii săi își au sediile sau punctele de lucru. În Taiwan, spre exemplu, operează Foxconn – fabrica unde sunt asamblate iPhone -, TSMC – producător de cipuri – și Largan Precision – un producător mare de obiective pentru camere.

Această mutare ar alătura-o pe compania Apple mai multor firme mari din întreaga lume care au vândut obligațiuni de miliarde de dolari pe piața din Taiwan. În luna decembrie, spre exemplu, producătorul de semiconductoare Intel a vândut obligațiuni de 915 milioane de dolari, pe termen de 30 de ani, cu un randament de 4,7%. Ulterior, producătorul de bere Anheuser Busch InBev a emis obligațiuni de 1,47 miliarde de dolari, tot pe 30 de ani, cu un randament de 4,915%.

Companiile de asigurări taiwaneze nu au suficient de multe ținte pe venituri bune (de calitate) pe investiții fixe. Dar capitalurile lor continuă să crească datorită acestui macromediu cu rată scăzită, clienții preferând să cumpere produsele financiare oferite de companiile de asigurări decât să își pună banii în depozite bancare.

Apple pare că este gata să beneficieze de pe urma lichidității mari a pieței taiwaneze (și nu doar) de obligațiuni, unde investitorii în titluri pe termen lung – în special firme de asigurări – sunt interesați de companii cu bonitate ridicată și randamente mari. Acești investitori cu multe lichidități ar fi transformat Taiwanul într-un paradis al finanțării prin împrumut, iar Apple beneficiază de asta pentru a intra pe piață pentru a-și asigura parteneriate solide cu furnizorii lor.

Obligațiunile companiei din Cupertino ar avea o maturitate de 30 de ani și pot fi amortizate după al doilea an.

Deloc surprinzător, Apple a refuzat să comenteze decizia de a vinde obligațiuni pe piața din Asia-Pacific.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.