Dropbox poate scana acum documente de pe iPhone și iPad

0
670

Dropbox a anunțat miercuri lansarea unei game variate de îmbunătățiri în privința productivității pentru a „simplifica, unifica și securiza” fluxurile de lucru din binecunoscuta aplicație de stocare și sincronizare a fișierelor, Dropbox.

Cea mai importantă noutate a aplicațiilor Dropbox pentru mobil, inclusiv Dropbox pentru iOS, este scannerul de documente integrat care folosește camera unui dispozitiv iPhone sau iPad pentru a captura poze cu table de conferințe, facturi, documente, notițe, rețete, schițe și multe altele, pentru a le converti în fișiere ce pot fi stocate în cloud.

Aidoma numeroaselor aplicații de scanare pentru iOS, instrumentul de scanare integrat în Dropbox va detecta în automat marginile articolului scanat și le va oferi utilizatorilor o serie de caracteristici pentru îndreptare, ajustarea contrastului, adăugarea de pagini suplimentare și chiar afișarea imaginii scanate în alb și negru (pentru a părea cât mai autentică). Utilizatorii Dropbox pentru Business vor avea mai multe instrumente pentru scanare la dispoziție, aplicația companiei americane fiind capabilă să recunoască toate caracterele din documentele scanate folosind tehnologia OCR pentru a transforma imaginile în texte ce pot fi copiate și inserate, modificate și căutate mai simplu.

Trecând mai departe, versiunea 11.2 a Dropbox le aduce utilizatorilor îmbunătățiri în privința integrării Microsoft Office, permițând utilizatorilor să creeze un fișier Microsoft Word, PowerPoint sau Excel prin atingerea pictogramei plus (+), simplificând astfel lucrul cu documente atunci când nu ești la birou sau acasă. De asemenea, caracteristica de încărcare a articolelor din cameră a fost modificată, utilizatorii de rând care doresc să o folosească trebuind de acum să instaleze și aplicația pentru desktop pentru a le putea gestiona – asta dacă nu doresc să plătească suplimentar.

Și pentru că tot veni vorba despre desktop, versiunea pentru computere cu macOS și Windows a aplicației Dropbox oferă opțiuni noi de partajare a fișierelor din Finder prin clic dreapta pe ele sau pe anumite directoare. De asemenea, au fost adăugate opțiuni de trimitere a comentariilor doar cu privire la o anumită parte dintr-un document și caracteristica istoric versiune, care păstrează mai multe versiuni ale unui fișier, în caz că utilizatorul face o greșeală. La final, această aplicație oferă opțiuni îmbunătățite de partajare a conținutului cu un grup select de persoane.

Dropbox pentru iPhone și iPad poate fi actualizat la versiunea 11.2 de către utilizatorii care au instalat iOS 8.0 sau ulterior, accesând App Store>Actualizări. Versiunea pentru computere poate fi actualizată din bara de meniu sau accesând linkul de mai jos.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.