Apple Pay urmează să fie în curând disponibil și pe web

0
684

Confirmând câteva informații neverificate cum că Apple va extinde disponibilitatea Apple Pay pentru a le permite utilizatorilor de iOS să efectueze cumpărături de pe site-urile web, cei de la Digital Trends scriu astăzi că o astfel de caracteristică va fi într-adevăr introdusă la WWDC 2016.

Astfel, începând de luni, 13 iunie, serviciul de plăți pentru mobil al companiei americane urmează să poată fi folosit ca și alternativă a PayPal pentru a face cumpătăruri de la câteva dintre site-urile partenere Apple. La fel ca și cu celelalte tranzacții Apple Pay, cumpărăturile efectuate de pe site-urile web vor fi efectuate în urma scanării de către utilizatori a amprentei folosind senzorul Touch ID de pe iPhone și iPad.

Momentan nu se știe dacă noua caracteristică va avea disponibilitatea limitată numai la Safari și la sistemul de operare iOS. Săptămânile trecute apăruse pe Internet o informație potrivit căreia compania Apple intenționează să permită, în iOS 10 și OS X 10.12, deblocarea ecranului Mac-urilor folosind Touch ID de pe iPhone, via Bluetooth. Ori dacă o astfel de caracteristică își va face într-adevăr apariția, atunci ea ar fi foarte posibil să fie folosită și pentru a permite utilizatorilor de Mac să efectueze plăți de pe web folosind Apple Pay.

Potrivit informației sursei noastre, este inecrt dacă vrei putea folosi Apple Pay pe web de pe un dispozitiv care nu are senzor de scanare a amprentei, cum ar fi un MacBook sau un PC. De asemenea, nu se știe dacă un anume browser va fi necesar pentru a face cumpărături Apple Pay online.

În momentul de față, Apple Pay poate fi folosit pentru a face cumpătături din magazinele fizice din mai multe țări, precum și din anumite aplicații de la terți, care acceptă serviciul. Ori extinderea disponibilității Apple Pay pe web le va aduce utilizatorilor posibilitatea de a plăti articolele sau serviciile dorite fără a mai trebui să descarce aplicația oficială a unui magazin, iar asta se traduce automat prin simplificarea și accesibilizarea utilizării serviciului de plăți în online.

Ținând cont de alte zvonuri de săptămânile trecute, potrivit cărora la Apple Pay va fi disponibil în curând în noi țări, dar și pentru a trimite bani de la o persoană la alta, este foarte posibil ca unul dintre principalele puncte de interes ale Apple la WWDC de anul acesta să fie serviciul de plăți pentru mobil.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.