Dacă într-unul dintre cele mai negre vise ale tale ți-a apărut ideea unui iPhone cu sistem de operare Android, ei bine aceasta a devenit acum realitate. Dezvoltatorul Nick Lee – care a reușit să facă un Apple Watch să ruleze Windows 95 ? – a prezentat astăzi un proiect la care lucrează de ceva vreme și care permite folosirea sistemului de operare Android de pe un iPhone, mulțumită unei carcase speciale.

Așa cum este demonstrat în clipul video de mai sus, Lee a creat o carcasă imprimată 3D pentru iPhone 6 pe care a dotat-o cu o placă de bază Lemaker HiKey, o baterie și alte câteva componente hardware fără de care Android nu ar fi putut funcționa pe iPhone. Carcasa se conectează la telefonul Apple folosind un cablu Lightning de mici dimensiuni, iar mulțumită unei aplicații speciale instalate pe dispozitivul iOS, ea face ca iPhone să „funcționeze” cu Android. În realitate, după cum probabil ați bănuit, Android nu funcționează cu hardware-ul iPhone, ci prin intermediul hardware-ului pe care îl are carcasa, dar utilizatorii pot interacționa cu elementele de pe ecran, ca și cum acel dispozitiv ar avea instalat și ar funcționa pe Android.

Creatorul acestei soluții năstrușnice de a folosi Android pe iPhone a detaliat procesul de dezvoltare a carcasei într-un articol publicat pe Medium. Acolo explică, cum a reușit să cloneze Proiectul Sursă Deschisă Android pentru a crea o versiune personalizată de Android Marshmallow (cea mai recentă versiune publică a SO), care să funcționeze cu hardware-ul din carcasă și să fie afișată pe ecranul iPhone.

Una dintre cele mai mari provocări a lui Lee a fost dimensiunea carcasei. După mai multe modele și experimente eșuate, acesta a reușit să printeze 3D o carcasă care să aibă o grosime oarecum rezonabilă și care să se așeze bine pe carcasa unui iPhone. Desigur, nu este cea mai subțire și comodă carcasă din lume, dar chiar și așa ea îi permite dispozitivului iPhone conectat să afișeze și controleze o versiune completă de Android.carcasa android iphone

Partea mai puțin bună pentru cei cărora le surâde ideea este că această carcasă Android e încă la stadiul de concept și nu este practică pentru a fi folosită în viața de zi cu zi. Cu toate acestea, dacă Lee nu va mai continua dezvoltarea ei, se poate ca el să îi fi inspirat pe mulți alții, iar în lunile / anii care urmează cineva să lanseze pe piață o carcasă similară pentru iPhone, care să le permită utilizatorilor să își folosească dispozitivul pentru a controla versiunea completă de Android, de oriunde și oricând. Până atunci, însă, pentru a folosi Android sau un fel de Android pe iPhone, va trebui să faci jailbreak dispozitivului tău.

- Reclamă -