Companiile Apple și SAP au anunțat de dimineață încheierea unui parteneriat menit să „revoluționeze” experiența de lucru de pe mobil a cliențiilor din întreprinderi prin combinarea aplicațiilor native pentru iPhone și iPad cu platforma de cloud SAP HANA. Sub acest parteneriat, companiile cu sediile în Cupertino (SUA), respectiv Walldorf (Germania) vor crea un SDK iOS și școli speciale de instruire pentru a ajuta dezvoltatorii și clienții din mediul de afaceri să creeze aplicații pentru iPhone și iPad care să se potrivească cel mai bine cu afacerea lor.

„Acest parteneriat va transforma modul în care iPhone și iPad sunt utilizate în mediul de afaceri prin reunirea inovației și a securității iOS cu experiența vastă a SAP în dezvoltarea de software pentru mediul de afaceri. Ca și lider în software pentru întreprinderi și cu un sistem care procesează 76% dintre tranzacțiile comerciale, SAP este partenerul ideal care ne va ajuta să transformăm cu adevărat modul în care firmele din jurul lumii folosesc iPhone și iPad pentru a funcționa. Prin noul SDK, le vom oferi celor peste 2,5 milioane de dezvoltatori SAP posibilitatea de a crea aplicații native puternice care să fie bazate complet pe Platforma de Cloud SAP HANA și care să exploreze productivitatea incredibilă pe care numai iOS o poate oferi” – Tim Cook, director general Apple.

Cele două companii doresc să furnizeze un SDK exclusiv pentru iOS al Platformei de Cloud SAP HANA, care să le ofere oamenilor de afaceri, designerilor și dezvoltatorilor instrumente cu care să își construiască în mod rapid și eficient aplicațiile iOS pentru iPhone și iPad, bazate pe platforma deschisă a SAP ca și serviciu. Aceste aplicații native vor oferi acces la datele esențiale și la tranzacțiile comercialeefectuate prin SAP S/4HANA, beneficiind în același timp de toate avantajele ale unor caracteristici iPhone și iPad, cum ar fi Touch ID, Servicii de localizare și Notificări.

În plus, prin acest parteneriat va fi dezvoltat un nou limbaj de design SAP Fiori pentru iOS, care va duce la un nivel nou experiența de utilizator oferită de apreciatul limbaj prin combinarea unei experiențe iOS orientate spre consumatori astfel încât să răspundă necesităților utilizatorilor din mediile de afaceri și să îi ajute pe dezvoltatori să creeze viitoarea generație de aplicații. Pentru a-i ajuta pe cei 2,5 milioane de membri ai comunității de dezvoltatori SAP să creeze aplicații care beneficiază complet de noul SDK și dispozitivele și SO inovative ale Apple, va fi creată o nouă Academie SAP pentru iOS. Aceasta le va oferi dezvoltatorilor instrumentele și instruirea necesare pentru crearea de aplicații pentru iPhone și iPad.

Potrivit celor două companii, noul SDK, limbajul de design și academia vor fi introduse până la finele anului curent.

Suntem mândri de parteneriatul special dintre Apple și SAP încheiat într-un loc original nou. (…) Apple și SAP împart un angajament de a modela viitorul, ajutând lumea să funcționeze mai bine și îmbunătățind viețile oamenilor – Bill McDermott, director general SAP.

Prin acest parteneriat, SAP va mai dezvolta și o serie de aplicații iOS native pentru cele mai importante tranzacții comerciale. Aceste aplicații pentru iPhone și iPad vor fi create folosind limbajul de programare al Apple, Swift, și vor oferi o experiență de utilizator familiară mulțumită limbajului de design SAP Fiori pentru iOS. Muncitorilor din mai multe industrii le va fi oferit acces la cele mai importante date din firmă, procesele și experiența de utilizator de care au nevoie pentru a lua decizii și a-și îndeplini sarcinile direct de pe dispozitivele iPhone și iPad prin aplicațiile create pentru ei. Drept exemplu, cele două companii ni-i oferă pe muncitorii de la întreținere care vor putea să comande piese sau să programeze inspecții și pe doctori, care vor putea partaja cele mai noi date ale pacienților cu alți profesioniști din industria îngrijirii sănătății.

Parteneriatul dintre Apple și SAP este anunțat și pe site-ul web al companiei Apple.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.