Orice Mac, încă din momentul în care configurezi OS X pentru prima dată pe el, va afișa, în partea dreaptă a barei de meniu, timpul în format digital. Și cu siguranță, dacă ești un utilizator de OS X, ai verificat măcar o dată ora folosind acest ceas digital, afișat chiar între pictograma Spotlight și pictograma Wi-Fi sau, după caz, baterie.

Dar știai oare că este posibilă afișarea unui ceas analogic în locul celui digital? ?

De ani de zile OS X le oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege ce model de ceas doresc să fie afișat în bara de meniu a computerelor, așa că dacă vrei să încerci să vezi cum arată versiunea analogică a ceasului OS X, atunci urmează pașii de mai jos.

Cum să vizualizezi ceasul OS X ca analogic (sau digital)

  1. Dă clic pe ceasul din bara de meniu a computerului cu OS X. Acesta este situat în partea dreaptă, între numele utilizatorului/pictograma Spotlight și pictograma rețea/baterie.ceas OS X
  2. Selectează opțiunea Afișează ca analogic sau, după caz, Afișează ca digital.ceas analogic

În funcție de opțiunea aleasă, ceasul OS X va fi afișat în format digital sau analogic. Dacă ai ales cea din urmă opțiune, vei fi observat deja că în locul unor cifre, în bara de meniu a computerului Mac apare un cerc cu două linii de dimensiuni diferite. La fel ca și în cazul unui ceas analogic tradițional, cel din OS X afișează minutarul mai lung decât orarul, cele două ace fiind mai ușor de distins mai ales pe computerele cu afișaje Retina.

Și chiar dacă nu v-aș putea spune cu exactitate de ce o astfel de opțiune există în OS X – pentru că evident, ceasul analogic este mult mai dificil de citit decât cel digital, ținând cont de dimensiunile foarte mici -, trebuie să știți că ea este de actualitate și în OS X 10.11 El Capitan. Poate că este păstrată pentru persoanele care poartă de foarte multă vreme ceasuri de mână analogice. Sau poate că a rămas pentru cei ce vor să își personalizeze și mai mult Mac-urile.

Eu nu aș putea recomanda folosirea ceasului analogic în locul celui digital persoanelor care citesc foarte mult ora pe computerul lor. Desigur, dacă te uiți din an în Paște la bara de meniu a OS X pentru a vedea cât e ceasul, iar aspectul contează mai mult decât utilitatea, atunci probabil nu te va deranja foarte tare că el este greu de citit. Dar dacă îl citești des și vrei să știi exact cât e ora, atunci mai bine îl lași digital.

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.