Cum sa adaugi data in bara de meniu a OS X – Sfaturi si trucuri

0
1236

Captură de ecran din 2014.06.29 la 10.24.40

Bara de meniu este unul dintre cele mai cunoscute elemente ale sistemului de operare pentru Mac-uri – OS X – ea oferindu-ti nu doar posibilitatea de a accesa diferite meniuri pentru fiecare aplicatie disponibile, ci si cateva date utile sau scurtaturi catre anumite functii ale unor aplicatii instalate pe computerul tau. Bara de meniu poate fi personalizata de utilizatori dupa bunul plac, iar unul dintre elementele utile ale ei este afisarea orei. Dar ce se intampla daca iti doresti nu doar sa vezi care este ora, ci si data zilei curente mult mai rapid decat uitandu-te la pictograma aplicatiei Calendar, deschizand aceasta aplicatie sau accesand centrul de notificari (pe versiunile OS X ulterioare Yosemite)? Apple ofera, printre instrumentele de personalizare a acestei bare, optiunea de a afisa, alaturi de ora, data si ziua curenta. Adaugand aceste elemente noi in bara de meniu, informatiile de care ai nevoie vor fi la o aruncatura de ochi.

Cum sa afisezi ziua curenta in bara de meniu a OS X

  1. Deschide aplicatia Preferinte sistem din dock, Launchpad sau meniul Apple;Preferinte sistem Mac
  2. Acceseaza panoul Data si ora;Preferinte sistem Mac
  3. In meniul deschis, fa clic pe fila Ceas in partea de sus a ferestrei;preferinte sistem data si ora
  4. Fa clic pe optiunile Afiseaza ziua din saptamana si, respectiv, Afiseaza data. Optional, in aceasta fila poti alege cum doresti sa arate ceasul in bara de meniu (digital sau analogic), daca doresti sa folosesti un format de 24 de ore, separatori orari care clipesc sau daca veri ca ora sa fie afisata cu secunde.preferinte sistem data si ora

Imediat dupa ce ai comutat optiunile dorite, poti observa in bara de meniu ca noile configurari au fost aplicate. In cayul in care ai instalata pe propriul Mac o versiune a OS X mai veche, atunci s-ar putea ca procesul de modificare a setarilor pentru afisarea ceasului in bara de meniu sa fie diferit.  In versiunile OS X anterioare 10.6 va trebui sa accesezi, pentru a afisa data in bara de meniu, Preferinte sistem>International>Formate>Date.

Captură de ecran din 2014.06.29 la 10.24.40

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -