Apple corectează două vulnerabilități importante ale Siri

0
1016

În ultimele săptămâni au fost descoperite două probleme destul de importante ale Siri, una dintre acestea apărând pe Internet la începutul săptămânii și permițând utilizatorilor neautorizați să acceseze pozele și contactele de pe un iPhone blocat cu cod de acces.

Vulnerabilitatea era demonstrată în câteva clipuri video apărute pe Internet în ultimele ore și folosea abilitatea asistentului virtual personal de a accesa Twitter pentru a găsi o adresă de e-mail sau un număr de telefon, care puteau fi atinse cu un gest 3D Touch pentru a deschide o listă cu contacte, chiar dacă dispozitivul avea cod de acces. Accesând contactele, persoana neautorizată putea, în același timp, să acceseze și pozele (la selectarea opțiunii de a adăuga o poză contactului nou creat).

Interesant este că aseară încă mai era valabilă această vulnerabilitate de pe iPhone 6s și iPhone 6s Plus, dar de dimineață ea a fost înlăturată de către Apple, care nu îi mai permite acum la Siri să caute pe Twitter de pe un dispozitiv blocat cu cod de acces. În cazul în care iPhone-ul este blocat cu cod de acces, solicitarea „Search Twitter” va primi răspunsul „You’ll need to unlock your iPhone first / Trebuie să vă deblocați iPhone-ul mai întâi”, în condițiile în care până acum Siri te întreba ce dorești să cauți. Or, fără a avea posibilitatea de a căuta pe Twitter de pe un dispozitiv blocat, va fi imposibil ca cineva să beneficieze de vulnerabilitate pentru a-ți accesa pozele și contactele.

Apple a confirmat rezolvarea acestei erori printr-un scurt răspuns trimis celor de la The Washington Post.

O a doua eroare Siri ce a fost aparent corectată de către Apple și o avea în centru pe Siri era îndrăgită de către unii utilizatori, deoarece permitea activarea Night Shift cu modul Consum redus pornit. Acest lucru nu mai este aparent posibil, Siri atenționând utilizatorii care îi solicită să activeze Night Shift cu modul Consum redus pornit, că acest lucru nu este posibil și trebuie întâi să dezactiveze modul Consum redus pentru a folosi Night Shift.

Dacă în primele versiuni beta de iOS 9.3, Night Shift funcționa și cu modul Consum redus pornit, începând cu beta 4, Apple a schimbat lucrurile din motive necunoscute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.