Live Photos sunt o caracteristică a celor mai recente modele de iPhone și iPad, care le oferă utilizatorilor o nouă modalitate de a captura momente. Spre deosebire de fotografiile normale, care surprind momentul în care le-ai înregistrat, Live Photos vor surprinde și câteva momente de dinainte să atingi declanșatorul și câteva momente de după ce l-ai atins. Astfel, atunci când vrei să surprinzi ceva mai mult decât poți surprinde într-o poză, dar nu suficient de mult încât să ai nevoie de filmare, Live Photos vor fi soluția cea mai potrivită pentru tine.

Și cum Live Photos sunt foarte simplu de activat și, odată activate, rămân așa, se poate să te confrunți cu următoarea problemă: înregistrarea accidentală a acestui tip de fotografii. Nu de puține ori am înregistrat în mod accidental Live Photos cu iPhone, această caracteristică rămănând pornită fără ca eu să îmi dau neapărat seama la momentul înregistrării fotografiei. Și dacă uneori m-am bucurat că s-a produs acest „accident” – întrucât momentele surprinse erau interesante sau meritau să rămână în acest format -, de cele mai multe ori nu aveam nevoie decât de fotografia statică, nu și de momentele de dinainte și după atingerea declanșatorului de imagine.

Ei bine, în cazul în care ți s-a întâmplat să înregistrezi accidental un Live Photo sau te-ai gândit că momentele pe care le vei înregistra cu acest tip de fotografie vor merita să fie urmărite din nou și din nou, dar ulterior ai descoperit că nu este așa, trebuie să știi că Live Photo-urile pot fi transformate în fotografii statice, tradiționale. Iar acest lucru este recomandat, mai ales dacă ai probleme cu spațiul de stocare pe iPhone ori iPad, întrucât dimensiunea unui Live Photo este mult mai mare decât cea a unei fotografii statice.

Așadar, dacă ai unul sau mai multe Live Photos ce nu dorești să le păstrezi în acest format, dar nici să le ștergi, preferând mai degrabă să ai doar fotografia statică pe care doreai să o surprinzi atunci când ai atins declanșatorul, atunci urmează pașii de mai jos.

Cum să extragi o fotografie statică dintr-un Live Photo de pe iPhone sau iPad

De ce vei avea nevoie:

  • Un iPhone 4s (sau mai recent), iPad 2 (sau mai recent), iPad Air (sau mai recent), iPad mini (sau mai recent), iPad Pro sau iPod touch generația a 5-a (sau mai recent)
  • iOS 9.3 (sau ulterior), instalat pe unul dintre dispozitivele mai sus menționate
  • Cel puțin un Live Photo salvat în Poze pe care să îți dorești să îl transformi în poză statică

Extrage o poză statică dintr-un Live Photo

  1. Deschide aplicația Poze de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;home screen iphone ios 9 ecran principal
  2. Caută în Poze sau Albume acel Live Photo pe care dorești să îl transformi în poză statică;
  3. Atinge butonul Partajați din partea stânga jos (pe iPhone) / dreapta sus (pe iPad) a ecranului;Partajați poze
  4. În meniul deschis, selectează Duplicați;Poze duplicati partajare
  5. Selectează Duplicați drept poză statică (această opțiune apare numai în cazul Live Photos).Duplicați ca poza statica poze

După selectarea acelei opțiuni, o fotografie statică (cea care a fost capturată în momentul atingerii declanșatorului) va fi extrasă din Live Photo și salvată în Rolă film, după toate fotografiile tale. În cazul în care nu îți dorești să mai ai Live Photo-ul din care ai extas-o, atunci ar fi recomandat să îl elimini, pentru a nu ocupa spațiu de stocare inutil.

AlternativEditare dezactiveaza Live Photos poze

În cazul în care ai o versiune de iOS anterioară 9.3 și îți dorești să extragi o fotografie statică dintr-un Live Photo, atunci va trebui să îl editezi. Fie că decupezi, aplici un filtru sau anumite ajustări de culoare, lumină, etc. (mai puțin auto-îmbunătățirea), caracteristica Live Photos va fi dezactivată pentru acea poză.

Spre deosebire de duplicare, când este salvată o nouă fotografie statică, iar Live Photo-ul rămâne, în cazul editării, va rămâne doar poza originală. Desigur, în acest caz vei putea oricând să reactivezi Live Photo, însă dimensiunea va fi mereu cea întreagă a unui Live Photo.reactivare Live Photo

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.