iOS urmează să permită ascunderea aplicațiilor preinstalate de pe iPhone și iPad

0
1724

Compania Apple ar fi început să dezvolte o soluție care să le permită utilizatorilor de iPhone, iPad și iPod touch să ascundă sau să elimine unele aplicații preinstalate din iOS – cum ar fi, de exemplu, Sfaturi, Bursă sau Game Center. Sau cel puțin asta ne sugerează cheile de date meta recent adăugate în aplicațiile de pe App Store, ce sunt afișate în iTunes pe Mac și PC.

AppAdvice au descoperit că în urmă cu câteva săptămâni Apple a adăugat un set de chei intitulate „isFirstParty” și „isFirstPartyHideableApp” în datele meta ale fiecărei intrări App Store din iTunes. Noile chei permit introducerea unor valori booleane de „adevărat” sau „fals” pentru a indica dacă se va permite aplicației să fie ascunsă sau eliminată de pe iPhone-ul unui utilizator. Momentan nu se știe dacă noul cod descoperit se referă la o modalitate aprobată de către Apple de a ascunde aplicații preinstalate sau de a le elimina de pe iPhone sau iPad.

În luna septembrie a anului trecut, directorul general al Apple, Tim Cook, a discutat despre vechea dorință a utilizatorilor de a elimina aplicații precum Bursa și Reportofon de pe iPhone, în ideea de a mai curăța spațiul ocupat de ele pe ecran. Acesta a admis că Apple era într-un impas în condițiile în care dacă unele aplicații preinstalate pot fi eliminate fără bătăi de cap, altele sunt legate de „altceva de pe iPhone”. Cu alte cuvinte, eliminarea unor aplicații ar putea produce un adevărat val de erori și probleme în altă parte a iOS, așa că implementarea unei caracteristici de eliminare/ascundere a aplicațiilor este mai dificilă decât pare.date meta aplicatii preinstalate

Indiciile descoperite în datele meta ale iTunes ne demonstrează faptul că Apple ar fi găsit o soluție în această situație, țintind numai aplicațiile preinstalate a căror eliminare este sigură și lăsând utilizatorii să decidă dacă doresc să le păstreze sau nu. Totuși, fără vreo noutate din partea Apple de anul trecut, este foarte dificil să spunem în momentul de față când sau dacă vom vedea în sistemul de operare pentru iPhone și iPad o caracteristică de eliminare a aplicațiilor.

Dacă ar fi să introducă o astfel de caracteristică, atunci Apple ar putea să o facă în iOS 10, pe care îl va prezenta în această vară. Nimic nu este însă mai cert și mai sigur decât dorința foarte multor posesori de iPhone și iPad de a elimina aplicații care nu le sunt folositoare și care doar le ocupă spațiu inutil pe ecranul principal al iPhone sau au fost uitate printr-un dosar „aruncat” cine știe pe ce pagină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.