Compania Apple a lansat luni seară versiunea finală de tvOS 9.2, făcând astfel disponibilă pentru toți utilizatorii de Apple TV generația a 4-a cea de-a doua actualizare majoră a sistemului de operare pentru acest dispozitiv, de la lansarea lui din luna octombrie. tvOS 9.2 se află în testare de pe 11 ianuarie și introduce o serie de caracteristici noi, pe care am avut ocazia de a le vedea împreună pe parcursul perioadei de testare.

Ținând cont de numărul caracteristicilor noi introduse, dar și de corecturile și îmbunătățirile în privința performanțelor, actualizarea la tvOS 9.2 le este recomandată tuturor celor care dețin generația a 4-a de Apple TV. Pentru a face actualizarea, va trebui să accesați Configurări>Sistem>Actualizare software. Rețineți însă că actualizarea la cea mai recentă versiune de tvOS nu este posibilă decât pe cel mai recent model de Apple TV, el fiind și singurul care are acest sistem de operare.

tvOS 9.2 introduce compatibilitate cu tastaturile Bluetooth (pentru a permite introducerea mai rapidă de texte), precum și dosare în cadrul cărora să fie organizate aplicații după gen, de exemplu, și o nouă interfață pentru comutatorul de sarcini. Această versiune mai aduce și aplicația Podcasturi (care este acum disponibilă public mulțumită tvOS 9.1.1), MapKit – care le va permite dezvoltatorilor să încorporeze hărți în aplicațiile pentru televizor – și Siri în spaniolă (dialectul american) și franceză (dialectul canadian).

În plus, odată cu tvOS 9.2 beta 2, Apple a introdus compatibilitate cu Biblioteca foto iCloud în aplicația Poze, iar odată cu beta 3 a fost inclusă dictarea și căutarea pe App Store folosind Siri.

După instalarea tvOS 9.2, dispozitivul Apple TV le solicită utilizatorilor să actualizeze și telecomanda Siri cu cel mai recent firmware. Acesta vine să îmbunătățească performanțele senzorului de mișcare în jocuri și alte aplicații și adaugă compatibilitate cu receptor și stație de sunet adiționale.

tvOS reprezintă cea mai importantă actualizare adusă sistemului de operare pentru Apple TV 4 de până acum, iar dacă deții un astfel de dispozitiv, atunci este recomandat să faci de îndată actualizarea urmând pașii pe care i-am menționat mai sus.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.