Tim Cook anunță că există 1 miliard de produse Apple active. Începe conferința vorbind despre criptare, mediul înconjurător și sănătate

0
934

Conferința Apple din 21 martie a început oarecum într-un mod neașteptat. După ce a prezentat 40 de ani de istorie a Apple (care pe 1 aprilie împlinește această vârstă) într-un video de 40 de secunde, Tim Cook, directorul general al companiei americane a început să vorbească despre criptare și mediul înconjurător.

Se pare că Apple a trecut de punctul important de 1 de miliard de produse active, ceea ce înseamnă, în  opinia lui Cook, o responsabilitate uriașă pentru gigantul american.  Vorbind calm, încet și rațional, dar extrem de serios, acesta a spus că națiunea americană ar trebui să decidă  cât de mult acces să ofere guvernului.apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-144

Apoi, Apple a spus că lucrează la două inițiative, începând cu mediul înconjurător. Lisa Jackson a declarat că în urmă cu doi ani, Apple a stabilit obiectivul de a folosi 100% energie regenerabilă. În prezent, gigantul american a ajuns la punctul de 93%.În plus, 93% dintre centrele sale sunt alimentate cu astfel de energie – în SUA și alte 21 de țări, toate fabricile sunt alimentate cu energie regenerabilă.

În plus, pe lângă folosirea de energie regenerabilă, Apple încearcă să reducă în mod semnificativ consumul de hârtie. 99% din hârtia folosită pentru ambalajele produselor Apple este, potrivit Lisei, reciclată sau provine din păduri supravegheate atent, unde se fac constant plantări de arbori.

Pentru mediu, Apple a mai construit un robot „Liam”, care este capabil să desfacă orice iPhone, pentru ca ale sale componente să fie reciclate. Iar Apple oferă o listă scurtă cu utilizarea materialelor extrase din iPhone.carekit

Trecând la cea de-a doua inițiativă despre care Apple dorește să vorbească, Jeff Williams a urcat pe scenă pentru a discuta despre Sănătate și succesul programului ResearchKit introdus în urmă cu un an. Acest program le permite cercetătorilor să obțină date de la voluntari mulțumită dispozitivelor lor iPhone sau Apple Watch, ajutând la strângerea unui număr record de date care sunt cruciale pentru găsirea de noi tratamente de combatere a unor maladii.

Aplicațiile dezvoltate prin acest program folosesc diferiți senzori ai iPhone sau algoritmi pentru a analiza anumite date vitale ale utilizatorilor, putând detecta, de exemplu, parkinsonul, epilepsia, etc., ajutând ulterior cercetătorii, pe baza datelor colectate, să înțeleagă mai bine aceste boli și să dezvolte modalități mai avansate de combatere a lor.

ResearchKit și succesul de care s-a bucurat i-a determinat pe cei de la Apple să lanseze programul CareKit. Prima aplicație pentru CareKit este dedicată Parkinson. O serie de instituții urmează să o folosească pentru pacienții cu această maladie, pentru a găsi tratamente personalizate pentru fiecare – astfel încât să poată urmări cât de eficiente sunt acestea. Aplicația conține un sistem de urmărire a simptomelor și folosește accelerometrul pentru a testa mișcarea. Datele obținute pot fi partajate cu familia și doctorii, doctorul putând actualiza ulterior medicația pentru pacient.

CareKit va fi disponibil din aprilie ca și program de tip sursă deschisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.