Câteva ore ne mai despart doar de prima conferință Apple din acest an. Luni, pe 21 martie, pe scena auditoriului din cadrul campusului Apple din Cupertino, vor urca Tim Cook și alți oficiali ai companiei cu scopul de a anunța, printre altele, noile modele de iPhone și iPad, precum și data lansării celor mai importante actualizări de până acum pentru iOS 9, OS X 10.11 El Capitan, tvOS și watchOS 2.

Fără doar și poate milioane de oameni vor dori să urmărească în direct momentul în care caracteristicile iPhone SE, noutățile pe care le va aduce noul iPad Air 3 sau iPad Pro cu ecran de 9,7 inchi, ce actualizări au fost aduse Apple Watch și curelelor disponibile pentru el sau când vor fi lansate versiunile finale de iOS 9.3, OS X 10.11.4 El Capitan, watchOS 2.2 și tvOS 9.2, iar dacă te numeri printre aceștia, atunci avem o veste bună pentru tine. Conferința de astă-seară va fi transmisă de către Apple în direct și va putea fi urmărită de pe un număr foarte mare de dispozitive, șansele ca tu să fii ghinionistul ce nu poate fi la curent cu ultimele noutăți fiind egale sau aproape egale cu 0.

 

Cum poți urmări conferința Apple de pe 21 martie live?

Actualizare 22 martie!

În momentul de față, poți accesa înregistrarea evenimentului special Apple de pe 21 martie, în format Full HD, atât de pe un Mac sau PC, cât și de pe iPhone, iPad și chiar Apple TV. În cazul iPhone, iPad, Mac sau PC (cu navigatorul Edge), conferința Apple poate fi urmărită de pe site-ul web al companiei Apple, la această adresă, sau din Podcasturi (în aplicația dedicată sau în iTunes, pentru utilizatorii de Mac și PC). Podcastul care conține această conferință este disponibil la această adresă (link direct). De pe Apple TV, conferința poate fi urmărită atât în aplicația Podcasturi, cât și în cadrul canalului Special Events, care va mai fi disponibil o perioadă.

Când va începe?

Luni, 21 martie, la ora 19:00 (ora României), Tim Cook va urca pe scena auditoriului din cadrul campusului Apple din Cupertino cu scopul de a face în fața lumii întregi câteva anunțuri importante privind iPhone, iPad și sistemelor de operare create de compania pe care o conduce.

Ora 19:00 și nu ora 20:00!

Evenimentul începe la o oră puțin mai neobișnuită, deoarece în Statele Unite ale Americii s-a trecut de câteva zile bune la ora de vară. Astfel, chiar dacă evenimentul începe la ora 10:00, ora Pacificului, pe fusul nostru orar, ea este ora 19:00 și nu ora 20:00, până când vom trece la ora de vară și noi, la finele acestei luni.

iPhone, iPad, iPod touch & Mac

În cazul în care ai un iPhone, iPad sau iPod touch, atunci trebuie să știi că vei putea să urmărești conferința numai dacă dispozitivul tău rulează iOS 7.0 sau o versiune ulterioară a sistemului de operare, deoarece ea este transmisă prin tehnologia Apple HTTP Live Streaming. Prin urmare, este necesar să ai un iPhone 4 (sau un model mai recent), iPad 2 (sau un model mai recent), un iPad mini (sau mai recent), un iPad Pro ori un iPod touch generația a 5-a (sau un model mai recent).

În cazul în care vrei să urmărești evenimentul de pe Mac, atunci va fi necesar ca laptopul sau desktopul să ruleze OS X 10.8.5 (sau o versiune ulterioară a sistemului de operare) și să aibă instalat Safari 6.0.5 (sau orice versiune uletrioară) pentru a vedea evenimentul în direct.

Desigur, conferința va putea fi vizualizata doar din aplicația Safari atât în cazul iPhone/iPad/iPod, cât și în cazul OS X. Pagina de unde vei putea vedea fluxul live este următoarea: http://www.apple.com/apple-events/march-2016/ – copiază și inserează această adresă în bara de adresă a browserului Safari de pe unul dintre dispozitivele eligibile.

Notă: Această pagină va reda live fluxul video pe 21 martie, începând cu ora 19:00 (ora României).

Apple TV

Pe Apple TV conferința va putea fi urmărită în direct accesând canalul Special Events, ce a fost actualizat de dimineață pentru a face referire la conferința de deseară. Este bine de știut că acest canal nu este disponibil decât pe generațiile 2 și 3 de Apple TV, care rulează cel puțin versiunea de software 6.2.

În cazul în care Apple TV-ul tău este eligibil și conectat la Internet, atunci vei vedea pe ecranul de pornire aplicația Special Events unde, de la ora 19:00, vei putea urmări fluxul video live.

Dacă ai un Apple TV generația a 4-a, atunci va trebui să descarci de pe App Store aplicația Special Events publicată de către Apple, pentru a putea urmări conferința.

PC și Android

Apple va oferi și utilizatorilor de PC posibilitatea de a vedea oficial o nouă conferință în direct. Însă înainte de a vă bucura prea tare, vă anunț că restricțiile sunt destul de mari. Mai precis, pentru a urmări evenimentul media de pe 21 martie în direct de pe un PC cu Windows, va trebui ca acesta să ruleze Windows 10, iar pagina aceasta http://www.apple.com/apple-events/march-2016/ să fie accesată din navigatorul preinstalat – Edge.

Neoficial însă există o modalitate care face ca fluxul live oferit de către Apple să poată fi urmărit și de utilizatorii care au instalată o versiune de Windows mai veche ori au un telefon cu Android. Cum? Iată ce trebuie să faci:

iTutorial.ro

În cazul in care nu ai timp 2 ore să urmărești un flux video în care cei de la Apple prezintă o serie de produse, atunci trebuie să știi că pe iTutorial.ro îți vom aduce cele mai calde informații din timpul conferinței, imediat după ce ele au fost prezentate. Așadar, deseară, începand cu ora 19:00, vom publica un articol pentru fiecare produs/actualizare ce va fi prezentat/ă de către Apple, iar în cadrul lui veți găsi imagini din timpul conferinței, alături de informațiile furnizate de către oficialii Apple. Fiecare articol va fi actualizat pe masură ce Tim Cook și compania dezvăluie mai multe despre produsul prezentat, așa ca va recomandăm să stați mereu cu degetul pe butonul de reîncarcare a paginii (NotăComandă/cmd+R pe Mac / F5 pe PC, pentru reîncarcare rapidă).

Aplicația iTutorial.ro

Cel mai bun mod de a fi la curent cu articolele publicate de noi este să descarci de pe App Store sau Magazin Google Play aplicația iTutorial pentru iPhone și iPad, respectiv pentru telefoanele cu sistemul de operare Android. Aceasta nu doar că îți oferă acces mult mai rapid la cele mai noi articole decât versiunea pentru mobil a site-ului, dar îți aduce și notificări push de fiecare dată când un articol nou este publicat. Asta înseamnă că pentru fiecare produs/actualizare nou/ă prezentat/ă de Apple vei primi o notificare din care poți deschide rapid articolul și citi informațiile care te interesează. Și pentru că articolele vor fi actualizate constant, îți recomandăm să faci o glisare de sus în jos pentru a actualiza pagina articolului.

În cazul în care folosești pe computerul cu Windows sau OS X browserul Google Chrome ori Safari (numai pe OS X), nu uita să accesezi acum iTutorial.ro și să accepți primirea notificărilor push, pentru a fi anunțat atunci când vom publica noile articole. Notă: Poți gestiona preferințele privind notificările din preferințele navigatorului (în Safari, de exemplu, va trebui să accesezi Preferințe>Notificări și să permiți notificările pentru iTutorial.ro).

Toate articolele noi vor fi, ca de obicei, anunțate și pe paginile oficiale ale site-ului nostru de pe rețelele sociale. Pe Facebook nu uita să accesezi acum pagina Tutoriale pentru iOS si OS Xsă dai un like (dacă nu ai făcut-o deja), să selectezi butonul Îmi place și să faci clic pe opțiunea Primește notificări pentru a fi anunțat atunci când un articol nou a apărut și pe site. Dacă folosești Twitter poți, de asemenea, să ne urmărești la @itutorialro, iar apoi din aplicația pentru iPhone și iPad să selectezi optiunea de a primi notificări atunci când publicăm un Tweet nou.

Dacă ești pe Google+ si Tumblr, trebuie să știi că și acolo vor ajunge articolele, iar pagina noastră Google+ este aici, în timp ce blogul de pe Tumblr este aici.

Așadar fie că urmăriți live evenimentul, fie că vreți să aflați cele mai calde informații din cadrul lui direct de pe iTutorial.ro, astăzi, de la ora 19:00 trebuie să vă așezați confortabil în fața televizoarelor, computerelor, telefoanelor ori tabletelor și să așteptați ca Apple să dezvăluie noile produse.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.