Apple va anunța rezultatele financiare pe trimestru 1 al anului 2016 pe 25 aprilie

0
462

Compania Apple și-a actualizat de dimineață pagina de relații cu investitorii cu scopul de a anunța data la care va publica rezultatele financiare pe primul trimestru fiscal al anului 2016, dată la care, de asemenea, va organiza și o teleconferință pentru a le discuta pe larg. Potrivit paginii respective, rezultatele financiare vor fi prezentate luni, pe 25 aprilie.

Teleconferința va avea loc în aceeași zi și ne va oferi o imagine destul de clară asupra vânzărilor de iPhone 6s și iPhone 6s Plus, ca urmare a trimestrului 4 din anul fiscal 2015, un trimestru în care vânzările de iPhone au ajuns la un nou record: 74,8 milioane de unități. Tot în acel trimestru care include și perioada Sărbătorilor de iarnă, Apple a obținut un nou profit record de 18,4 miliarde de dolari și a avut o cifră de afaceri de 75,9 miliarde de dolari.

Totuși, în ciuda noului record atins în trimestrul fiscal anterior, Apple a avertizat investitorii că vânzările de iPhone vor scădea în trimestrul încheiat la 31 martie, fiind posibil să apară prima scădere anuală de vânzări la iPhone de la lansarea telefonului în 2007.

În cadrul teleconferinței organizată la începutul anului pentru a prezenta rezultatele financiare pe trimestrul 4 din anul fiscal 2015, compania Apple a anunțat un ghidaj trimestrial pentru T1 2016. Acesta include o cifră de afaceri cuprinsă între 50 și 53 de miliarde de dolari și o marjă brută de 39-39,5 procente. În cazul în care va obține cifra de afaceri estimată, Apple va avea și prima scădere anuală a veniturilor din ultimii 13 ani.

Ca de obicei, rezultatele financiare vor fi anunțate de către Apple printr-un comunicat ce va fi trimis în jurul orei 23:30, în noaptea zilei de luni, 25 aprilie, urmând ca la ora 0:00, ora României, să aibă loc teleconferința. Desigur, datele prezentate de către Apple la acea dată vor fi anunțate de noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.