iPhone 7 urmează să vină cu o cameră încastrată, difuzoare stereo și un port Lightning mai mic

0
2872

În ultima perioadă de timp numeroase zvonuri apărute pe Internet ne indicau faptul că noile modele de iPhone 7 (viitoarea generație de iPhone cu ecrane de 4,7 inchi și 5,5 inchi) vor veni cu noi caracteristici, cum ar fi o cameră principală iSight încastrată în carcasă și difuzoare stereo, Apple ascultând astfel de utilizatorii care s-au plâns atât de camera protuberantă a iPhone 6/6s, cât și de difuzoarele de calitate destul de slabă. Astăzi, japonezii de la MacOtakara coroborează câteva dintre informațiile pe care le știam despre iPhone 7, anunțând, printre altele, nu doar schimbările legate de cameră și difuzoare, ci și includerea unui nou conector Lightning, mai subțire, eliminarea portului jack de 3,5 mm și nu numai în viitoarea generație de iPhone.

Mai mult, japonezii scriu că noul dispozitiv pe care Apple îl va lansa cel mai probabil în toamna acestui an nu va avea acele antene ușor inestetice pe carcasă (aidoma iPhone 6/6s). Tot din motive estetice, probabil, Apple a decis să încastreze camera în carcasa telefonului, tehnologia permițându-i acum să reducă semnificativ dimensiunile ei, astfel încât să încapă într-un profil mult mai subțire. Da, iPhone 7 va fi chiar și mai subțire decât iPhone 6s. Coroborând o informație adusă inițial de analistul american Ming Chi Kuo în toamna anului trecut, cei de la MacOtakara scriu că iPhone 7 va fi cu aproximativ 1 mm mai subțire decât generația precedentă. Or, din moment ce iPhone 6s are o grosime de 7,1 mm, iPhone 7 va avea probabil numai 6,1 mm, fiind la fel de subțire precum un iPad Air 2 sau un iPod touch generația 5/6.

În ceea ce privește portul jack de 3,5 mm, cei de la MacOtakara confirmă că acesta va fi eliminat din noua generație de iPhone, Apple preferând să oblige utilizatorii să folosească portul Lightning sau o conexiune Bluetooth pentru a asculta muzică sau vorbi la telefon în modul „mâini libere”. Legat de portul Lightning, se poate ca acesta să fie ceva mai subțire decât cel al actualelor dispozitive iOS pentru a se potrivi mai bine în profilul subțire al telefonului. Cu toate acestea, aflăm că portul va fi compatibil cu toate accesoriile Lightning actuale, utilizatorii nemaifiind deci obligați să achiziționeze noi accesorii sau adaptoare atunci când vor face upgrade la iPhone 7.

Iar dacă până acum se zvonea că iPhone 7 va fi rezistent la apă și că va avea o carcasă dintr-un material compozit, cei de la MacOtakara dezmint acele zvonuri, spunând că iPhone 7 va avea o carcasă produsă tot din aluminiu și că va fi la fel de rezistent la apă ca și iPhone 6s.

Ceea ce nu știm sigur este dacă iPhone 7 / 7 Plus va avea o cameră cu două obiective. Blogul japonez susține că iPhone 7 nu va avea o astfel de cameră (în ciuda numeroaselor zvonuri ce indică exact contrariul), deși nu știe dacă modelul cu ecran de 5,5 inchi va avea această caracteristică. Tot despre modelul de 5,5 inchi nu se știe cu certitudine dacă va fi numit iPhone „Pro” sau iPhone „7 Plus” – site-ul MyDrivers a venit la începutul acestei săptămâni cu o informație potrivit căreia Apple ia în considerare introducerea denumirii „Pro” și în gama iPhone, după gamele Mac, MacBook și iPad.

Apple urmează să lanseze iPhone 7 și iPhone 7 Plus/Pro în cadrul unui eveniment ce va avea loc la o dată necunoscută din septembrie. Până atunci, compania americană urmează să lanseze luna aceasta un iPhone cu ecran de 4 inchi pe care-l va denumi, probabil, iPhone „SE”.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.