Apple a lansat marți seară cea de-a cincea versiune beta de iOS 9.3, oferind-o sub formă de actualizare pe dispozitivele tuturor dezvoltatorilor de aplicații înregistrați, precum și pe dispozitivele utilizatorilor membri Apple Software Beta. Noul iOS 9.3 beta 5 vine la o săptămâna distanță de a patra versiune beta de iOS 9.3 și la două luni de lansarea primei versiuni beta a acestei actualizări.

Atât iOS 9.3 beta public 5, cât și iOS 9.3 beta 5 au același număr de build, deci, prin urmare, aduc exact aceleași noutăți (vezi mai jos). Utilizatorii care și-au înscris dispozitivele iPhone, iPad sau iPod touch în programul Apple Software Beta, precum și dezvoltatorii, vor putea efectua actualizarea la cea mai recentă versiune beta de iOS folosind caracteristica Actualizare software. Cei care nu și-au înscris dispozitivele în programul Apple, vor trebui întâi să facă acest lucru pentru a putea descărca profilul de configurare necesar efectuării acestei actualizări. În cazul dezvoltatorilor, efectuarea actualizării la iOS 9.3 beta 5 este posibilă și prin Apple Developer Center.

iOS 9.3 reprezintă, așa cum am putut vedea încă din prima versiune beta, o actualizare majoră pentru iOS 9, în condițiile în care nu introduce numai corecturi de erori și îmbunătățiri în privința performanțelor, ci și funcționalități noi și importante. Poate cea mai interesantă dintre acestea este modul nocturn, care, odată activat, va reduce cantitatea de lumină albastră la care sunt expuși ochii utilizatorilor – în mod automat, la sosirea serii, dacă este programat – prin comutarea ecranului dispozitivelor iPhone, iPad și iPod touch la un spectru de culori mai galben (cald). Astfel, Apple ne spune că ecranul nu va mai fi obositor, iar noi vom adormi mai ușor. Modul nocturn este o caracteristică într-atât de importantă încât Apple a inclus și un buton dedicat pentru activarea/dezactivarea rapidă a acestuia în centrul de control.

Alături de această funcționalitate, Apple a introdus o serie de caracteristici adresate în special mediului educațional, unde utilizatorii de iPad vor beneficia de posibilitatea de a configura profile multiple, de o aplicație „Sală de clasă” și de multe altele. În plus, aplicații precum Notițe au primit opțiunea de a configura parolă pentru a proteja pe cele mai importante, Sănătate a primit o vizualizare „Activitate” similară celei de pe Apple Watch, pentru a facilita vizualizarea activității și a obiectivelor configurate de utilizator. Și pentru că veni vorba despre ceas, utilizatorii vor avea posibilitatea de a asocia cu iPhone două sau mai multe Apple Watch-uri care rulează watchOS 2.2 (o versiune a sistemului de operare testată, de asemenea, de compania americană). În ceea ce privește utilizatorii de iPhone 6s și iPhone 6s Plus, aceștia se vor bucura de noi scurtături rapide 3D Touch pentru aplicații, cum ar fi Vremea, Configurări, Busolă, Sănătate, App Store, iTunes Store și de noi gesturi de privire rapidă pentru App Store. Și nu în ultimul rând, iOS 9.3 va introduce și câteva caracteristici noi pentru CarPlay, cum ar fi secțiunile „Noutăți” și „Pentru dvs.” în aplicația Muzică, precum și o caracteristică „În apropriere” în hărțile afișate pe ecranul mașinii, care îi va ajuta pe utilizatori să găsească puncte de interes din proximitate.

Dacă te întrebi ce noutăți aduce în special iOS 9.3 beta 5, ei bine, mai jos vom vorbi numai despre acestea.

iOS 9.3 beta 5 și iOS 9.3 public beta 5 – iată ce aduc nou

  • Mod nocturn: a fost eliminat meniul care apărea în centrul de control la acționarea butonului „Mod nocturn”. Acum este afișată starea acestei caracteristici în partea de sus a centrului („Night Shift: nu, până la apus” / „Night Shift: da, până la răsărit”), la fel ca și în cazul celorlalte caracteristici ce pot fi acționate din acest centru.ios 9.3 beta 5 centru de control
  • Apple Pencil: funcționalitatea completă a acestui accesoriu a fost restaurată complet (ea fusese eliminată pentru folosirea accesoriului la navigare pe iPad Pro).

Notă: În cazul în care ai descoperit și alte modificări în ultima versiune beta de iOS 9.3, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu, mai jos în această pagină.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.