Prezentat pe 21 martie în cadrul unui eveniment media Apple, iPhone SE va fi lansat pe 31 martie în câteva țări, urmând a fi disponibil în 110 țări până la finele lunii mai. Data exactă de lansare a iPhone SE în România nu a fost însă dezvăluită până acum de către Apple, compania menționând într-un comunicat de presă doar că țara noastră va face parte din al treilea val de lansări, care va avea loc la începutul lunii viitoare.

Totuși, chiar dacă Apple nu a anunțat o dată de lansare exactă pentru iPhone SE în România, cei mai mari operatori telecom de la noi s-au mișcat rapid și la numai câteva zile după conferința Apple au anunțat când va fi disponibil noul iPhone SE în ofertele proprii și, implicit, la toate magazinele autorizate Apple să comercializeze produsele sale la noi în țară. Orange, Vodafone și Telekom România vor avea disponibile unități de iPhone SE în stoc începând de joi, 7 aprilie, cu numai o săptămână mai târziu tecât operatorii și magazinele din țări precum SUA, Marea Britanie, Germania sau Franța, care fac parte din primul val de lansări.

În ceea ce privește precomenzile, numai Vodafone România a anunțat până la această oră că va da startul unei sesiuni de precomenzi pentru iPhone SE începând cu marțea viitoare, 29 martie. Cu toate acestea, așa cum lansarea are loc simultan, iar în trecut toți cei trei operatorii români au oferit iPhone-uri noi la precomandă în același timp, ne așteptăm ca și în cazul iPhone SE să fie inițiată o sesiune de precomenzi și de către Orange și Telekom.iPhone SE Vodafone

Ofertele complete pentru iPhone SE la operatorii din România nu sunt cunoscute momentan, însă odată cu inițierea sesiunilor de precomenzi, ele vor fi publicate, astfel că noi vom putea vedea la ce prețuri și cu ce abonamente va fi disponibil cel mai ieftin iPhone nou lansat vreodată de către Apple.

Deocamdată nu se știe cum vor proceda magazinele autorizate de către Apple să comercializeze iPhone în România – dacă vor iniția sau nu sesiuni de precomenzi – însă data de lansare a iPhone SE la eMAG, de exemplu, va coincide, fără doar și poate, cu data de lansare la operatori: 7 aprilie.

Iar dacă sunteți interesați de iPad Pro, ei bine operatorii nu au făcut încă niciun anunț cu privire la noua tabletă Apple de 9,7 inchi și nu se știe momentan dacă vor comercializa această tabletă. Teoretic, însă, la partenerii Apple autorizați, iPad Pro 9,7 inchi ar trebui să fie disponibil tot pe 7 aprilie, întrucât în țările ce fac parte din primul val de lansări a iPhone SE și iPad Pro, data de lansare a celor două produse coincide.

Și pentru că tot am amintit de țările care fac parte din primul val de lansări a iPhone SE și iPad Pro (țări printre care se numără și SUA, China, Germania, Marea Britanie și Franța), aici cele două dispozitive sunt deja disponibile la precomandă nu doar în magazinele Apple, ci și în ofertele operatorilor.

iPhone SE este cel mai rapid iPhone cu ecran de 4 inchi lansat vreodată, însă păstrează designul predecesorului său – iPhone 5s – pe care Apple l-a lansat în urmă cu doi ani și jumătate. Acest model de iPhone este disponibil în 4 culori (gri stelar, argintiu, auriu și roz auriu) și vine cu caracteristici similare iPhone 6s (inclusiv cip Apple A9, NFC, cameră de 12 megapixeli, Live Photos, video 4K și nu numai). Prețul iPhone SE, la magazinele Apple din Europa, este de 489 € (aproximativ 2.180 lei), el fiind mult mai mare decât prețul din SUA (399 $ sau 1780 lei).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.